Pelenkák és popsitörlők: a kórháznak gyűjtöttek

2019. február 7. 08:40 | behir

Egy Facebook csoport tagjainak nemes gesztusaként több doboznyi adomány érkezett az Orosházi Kórház szülészetére és gyerekosztályára.

Nemrégiben indult el a Mert adni jó, Segítsünk együtt nevű Facebook csoport azzal a céllal, hogy hasznos adományaikkal hozzájáruljanak egy beteg kislány gyógyulásához. A gyűjtés sikeres volt, ezért a tagság úgy döntött, folytatják a jótékonysági akciókat, így újabb célokat kerestek.

Ekkor vetődött fel, hogy az Orosházi Kórház és a szegedi klinika újszülött- és gyermekosztályainak is gyűjtenek hasznos dolgokat.

– Kitettünk a csoportba egy felhívást és mindkét városban megadtuk a gyűjtő pontokat, oda lehetett vinni az adományokat. Orosházán néhány nap alatt összegyűlt több mint 50 csomag popsitörlő és közel 20 csomag pelenka, ezen felül pedig volt, aki gyerekruhát és plüssjátékot is adott. Ezeket hoztuk el az Orosházi Kórházba – ismertette az egyik aktivista, Farkas Liána.

Az adományokat a kórház Szülészet Nőgyógyászati Osztály vezető főorvosa, dr. Svarsnig Lajos és Hevesi Ágnes osztályvezető főnővér vette át február 5-én. A főorvos kiemelte, minden ilyen jellegű segítséget köszönettel fogadnak, az érkezett adományokat pedig megosztják az újszülött részleg, valamint a Csecsemő- és Gyermekosztály között.

A Mert adni jó, Segítsünk együtt Facebook csoportnak már több mint ötszáz tagja van az ország minden részéről. Céljuk nem a figyelemfelkeltés, azt szeretnék elérni, hogy mindenki átérezze az adakozás felemelő érzését. Újabb és újabb célokat fogalmaznak meg, mert ahogy a mottójuk is szól: adni jó!

 

Forrás: Orosházi Kórház

További programok »

FEL