Pavuk Tíra az U 20-as világbajnokságon döntötte meg egyéni csúcsát

2018. július 11. 14:31 | behir

Alig fejeződött be Győrött az ifjúságiak Európa-bajnoksága Apáti Bence 1500 m-en elért ezüstérmével, már startra készen álltak a tamperei világbajnokságon az U20-as korosztály tagjai.

A KOPP Békéscsabai Atlétikai Club közleménye szerint Pavuk Tírának köszönhetően külön is érdemes volt figyelni a versenyre, aki már rögtön az első nap reggelén a startvonal mögé állt a 3000 m-es akadályfutásban. A békéscsabai klub tehetsége az első futamban 10:31,40 perces idővel a 11. helyen ért célba és 3 futam összesítése alapján egyéni csúccsal a középmezőnyben, a 28. helyen végzett.

– Tíra a 41. idővel várta a vébét, amelynek sűrű volt a mezőnye. Rendben volt a futása, amit megnehezített, hogy új pálya volt, a vizes árkok máshol helyezkedtek el, ezért át kellett számolni a pályát. Szépen vette az árkokat, nem volt probléma a futásával, egyéni csúcsot is ment. Persze tudjuk, hogy a döntőhöz jobb időt kellett volna futnia – foglalta össze a történéseket Tíra edzője, Urbanikné Rosza Mária.

További programok »

Sport

Újabb fiatal tehetség a csabai röplabdások keretében

Újabb fiatal játékos szerződtetését jelentette be a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A békéscsabai születésű, saját nevelésű Szűcs Gréta az elmúlt szezonban az U18-as csapat egyik húzóembereként ünnepelhetett bajnoki címet hazai közönség előtt.
2019. augusztus 22. 19:39
FEL