Pásztor visszavezette a győzelem útjára az Előrét, 2-0 a Győr ellen

2023. április 23. 20:52 | Hidvégi Dávid

Nyolc meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg vasárnap este a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II-ben. Az immáron Pásztor József megbízott vezetőedző által irányított lila-fehér együttes a bajnokság középmezőnyéhez tartozó ETO FC Győrt győzte le 2-0-ra hazai pályán.

LABDARÚGÓ NB II 33. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–ETO FC GYŐR 2–0 (1–0)
Békéscsaba, 1040 
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Punyi Gyula, Nagy Viktor)
BÉKÉSCSABA: Krnács – Puskás G., Albert L., Bora, Mikló – Hamed (Zvara, 83.), Kitl M., Futó, Fazekas L. – Czékus (Farkas B., 91.), Lukács R. (Kóródi, 89.). Megbízott vezetőedző: Pásztor József.
GYŐR: Ruisz – Deákovits, Fodor F., Keresztes K., Csontos – Tuboly – Borsos F. (Priskin, 58.), Vitális (Vingler, 58.), Kiss Bence (Kiss M., 58.), Lacza (Szendrei, a szünetben) – Huszár M. (Óvári, 68.). Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gólszerző: Fazekas L. (19.), Fodor F. (öngól – 69.) 

A kiesés elől menekülő csabaiak már Pásztor József megbízott vezetőedző irányításával fogadták a bajnokság középmezőnyéhez tartozó ETO FC Győrt a labdarúgó NB II 33. fordulójában. A csabaiaknál óriási volt a tét, hiszen a mérkőzést megelőzően csak az utolsó előtti, 19. helyen álltak 30 ponttal, amely a szezon végén a biztos kiesést jelentené. Az Előrének szinte minden egyes pontra szüksége lesz ahhoz, ha bent akar maradni a másodosztályban! A 16-17-18. helyezettek osztályozót játszanak az NB III három csoportjának bajnokiaval, míg a 19. és a 20. automatikusan visszaesik a harmadik vonalba. Ezzel szemben a Győrnek nincsenek kiesési gondjai és még egy-egy győzelemmel feljebb is léphetne a tabellán, a meccs előtt a 9. helyen álltak 43 ponttal. A két csapat legutóbb október 30-án találkozott a bajnokságban, akkor a Győr hazai pályán 4-1-re győzött.

Az első helyzetet a lila-fehér mezben pályára lépő Békéscsaba alakította ki a 7. percben, amikor Futó Zsombor nagy bedobása után Albert István fejelt, de a labda elkerülte a győri kaput. A vendégek a 13. perben alakítottak ki gólhelyzetet: Vitális Milán két csel után 20 két méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A 19. percben a vezetésnek örülhettek a hazaik: Czékus Ádám szögletét Yasin Hamed csúsztatta tovább, a labdát a bal kapufa mellett álló Fazekas Lóránd fejelte be, aki először volt eredményes az idei bajnokságban, 1-0. A 32. percben Hamed fejelt, de fölé ment a labda. A 33. percben Kiss Bence egyenlíthetett volna, de a magpattanó lövése a keresztlécen csattant. A 43. percben a harmadik ziccerét alakította ki a Győr, azonban Vitális élesszögből nem talált kaput, a labda jobb kapufa mellett szállt el az oldalvonal irányába.

 

A szerencse is a Békéscsaba mellé állt

A második félidő első helyzetét a Győr neve mellé írhattuk: a csabai védők ügyetlenkedése után Huszár Marcell jutott nagy lehetőséghez, de fölé lőtt. Az 50. percben Hamed próbálkozott, azonban fölé lőtt. Antonio Munoz vezetőedző a 60. percig négy cserét is végrehajtott, a friss embereinek köszönhetően a félidő feléig sikerült nyomás alá helyezniük a Békéscsabát, azonban a lehetőségeikből nem tudtak betalálni. A 62. percben az Előre kontrázott: Czékus éles lövését Ruisz Barnabás kiöklözte. A 65. percben megint Czékus próbálkozott, de egy védő belelépett a lövésébe. Egy percel később ismét a házigólkirály fejelt, Lukács Raymond beadása után. A Békéscsaba végül a vendégek segítségével szerezte meg a második gólját, hiszen a 68. percben egy támadást követően Fodor Ferenc a saját kapujába lőtt, 2-0. A 75. percben az egész meccsen harcosan játszó Mikló Roland eldönthette volna a meccset, de lapos lövését Ruisz védte. A 77. percben a Győr szépíthetett volna, de a csereként beálló Vingler László nem tudott góltszerezni, így maradt a 2-0-ás végeredmény.

Pásztor József mérlege két meccsen 1 döntetlen és 1 győzelem, valamint az ezzel járó 4 pont. A Békéscsaba a győzelemmel kettőt előre lépett a tabellán, jelenleg az osztályozót érő 17. helyen áll. Az ETO FC Győr egy pozíciót rontva visszacsúszott a 10. pozícióba. A hátralévő 5 fordulóban még 15 pont szerezhető, a biztos bennmaradást érő 15. helyezett Csákvárhoz képest 4 egység a csabaiak hátránya. A Békéscsaba jövőhéten Szombathelyre látogat a Haladáshoz, majd a Siófokot fogadja hazai pályán. Az Előre május 7-én a Soroksárhoz utazik, majd az utolsó hazai meccsén a Tiszakécskét fogadja, az utolsó előtti fordulóban. Pásztor mester tanítványai Ajkán zárják a szezont május 21-én.

 

MESTERMÉRLEG

Pásztor József: – Féltem ettől a mérkőzéstől, mert a Győr számára nem volt tétje, mi pedig óriási teherrel játszottunk, hiszen nyolc mérkőzés óta nem nyertünk. Ilyenkor nem úgy működnek a lábak, a fejek. Ma mindenki a maximumot nyújtotta, csúszott-mászott. Azokból a helyzetekből jól jöttünk ki, melyeket korábban gyakoroltunk. Szerencsénk is volt, de az öngólt egy szép támadás előzte meg. Jókor jött ez a győzelem, de a neheze még most jön.

Antonio Munoz: – Nem voltunk elég agresszívak a pontrúgásoknál, pedig tudtuk, hogy erre nagyon oda kell figyelni. Az első gólt ilyen helyzet után kaptuk, amit a második félidőben egy szerencsétlen találat követett. A következő mérkőzések sem lesznek könnyebbek, hogy pontokat szerezzünk, ahhoz tökéletesíteni kell a játékunkat. 

További programok »

FEL