Parketten a BRSE utánpótlása

2017. január 2. 08:41 | behir.hu

A két ünnep között hazai MEVZA-tornán pályára lépő Linamar-BRSE felnőtt csapata mellett, az utánpótlás játékosaink közül többen is főszerepet játszottak a korosztályos válogatottakban, hiszen szerte Európában nemzetközi tornákat és EB-selejtező mérkőzéseket játszottak az U16 és U18-as korosztályokban.

Az U18-as válogatott Győrben szerepelt MEVZA tornán, ahol a 7 csapatos mezőny hatodik helyére futott be a magyar csapat. Izrael kétszeri legyőzése mellett vereséget szenvedtek Ausztria, Csehország és Horvátország együttesétől is. A keret tagja volt Glemboczki Zóra. A csapat január 2-án találkozik újra Jászberényben, ahol négy edzőmérkőzés következik Szlovákia nemzeti együttese ellen, majd a keretszűkítés után következhet az EB-selejtező, melynek szintén Jászberény ad otthont, 2017. január 13. és 15. között.

Az U16-os válogatottunk Csehországban, Brnóban szerepelt az EB-selejtező első körében. Ennek a tornának a célja a közvetlen EB-kvalifikáció volt, a csoportgyőztes már tagja a 2017-es Európa-bajnokságnak, míg a többiek még áprilisban újra próbálkozhatnak. A válogatottban négy csabai játékos is helyet kapott, Veres Cintia, Boskó Ágnes, Kertész Petra és Török Boglárka képviselte a kék-fehéreket.

A lányok mindkét mérkőzésüket elvesztették, igaz hihetetlenül nagy és kiélezett csatákban. A csehektől 3-1-re, míg a horvát válogatottól 3-2-re kapott ki a Halász Márta által irányított nemzeti csapat. A tornát a cseh válogatott nyerte, így ők közvetlenül kvalifikálták magukat az EB-re. Veres Cintia a torna, Best Outside Hitter, azaz a legjobb feladóátló címét kapta.

Forrás: BRSE

További programok »

FEL