Paralimpia 2020: Erős nap lehet a szombat

2021. augusztus 28. 06:30 | behir

Úszásban, vívásban és atlétikában is nyílik esély magyar éremszerzésre a tokiói paralimpia szombati versenynapján, melyen két asztaliteniszező a döntőért játszik.

Iván Bence (S6) és Száraz Evelin (S6) 100 méter mellen úszik, utóbbi ebben a számban idén Európa-bajnok volt. Pap Bianka (S10) pedig - aki csütörtökön ugyanebben a számban, amit ő bemelegítésnek tekintett, a hetedik helyen végzett – ezúttal 100 méter gyorson indul, melyen volt már vb-harmadik, idén pedig Eb-aranyat nyert.

Asztaliteniszben Szvitacs Alexa (S9) már biztos érmesként az ausztrál színekben versenyző Li Na Lejjel a döntőért játszik, Pálos Péter (S11) pedig ugyancsak a fináléért a francia Lucas Créange-zsal csap össze.

Az Olimpiai Stadionban Ekler Luca (T38) 100 méteren áll rajhoz délelőtt, illetve döntőbe jutás esetén este. Ő a futók sprintszámában két éve vb-második, idén Eb-ezüstérmes volt.

A vívás utolsó előtti versenynapján a tőr egyéni versenyeket rendezik meg. A férfiaknál a riói ezüstérmes Osváth Richárd (A), a nőknél az öt éve egyéniben harmadik, csapatban második Krajnyák Zsuzsanna (A), valamint Hajmási Éva (A) - aki a riói csapatban ugyancsak szerephez jutott -, továbbá Madarászné Mező Boglárka (B) képviseli a magyar színeket.

Az Izu Velodrómban az utolsó magyar érdekeltségű versenyt rendezik, a látássérült Ocelka Róbert (B1) – azután, hogy szerdán tizedik lett a 4000 méteres üldözéses versenyben – tandempilótájával, Nagy Gergellyel az 1000 méteres időfutamban méreti meg magát.

Forrás: MTI

További programok »

FEL