Pár napig műrepülő gépek láthatók Békéscsaba fölött – videóval!

Műrepülő gépektől lesz hangos néhány napon keresztül Békéscsaba légtere. Augusztus 15-én kezdődik ugyanis a románai Ploiesti-ben a Nemzetközi Repülő Szövetség műrepülő világbajnoksága, amelyen öt brit pilóta is indul. A légi akrobaták a bajnokság előtti héten, keddtől vasárnapig a békési megyeszékhelyen gyakorolnak majd két repülőgéppel, így bár magyar résztvevője nem lesz az eseménynek, egy kicsit belekóstolhatnak az itt élők is a világkupa látványosságaiba.

Több évre nyúlik vissza a brit pilóták kapcsolata Békéscsabával. 2014-ben Nyíregyházán rendezték meg a bajnokságot, amelyre szintén itt edzettek. Antalfai Gábor, a Békés Airport Kft. ügyvezetője elmondta, a műrepülőknek akkor nagyon megtetszett a repülőtér, illetve a város és a környezet. Ráadásul az időjárás is nagyon kedvező volt, így sikeres volt a felkészülésük. Ezek után talán nem is meglepő, hogy ismét a békési megyeszékhelyt választották a tréninghez.

 

 

A pilóták és gépeik vasárnapig tartózkodnak Békéscsabán, addig lehet része a közelben járóknak egy kis „légi parádéban”.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,