Pap János: Meglepetés volt a 11 százalékos eredmény

2024. június 11. 14:22 | Csiffáry Zsuzsanna

Pap János, a DK, MSZP, Párbeszéd-Zöldek és a Nép Pártján békéscsabai polgármesterjelöltje kedden a behir.hu megkeresésére elmondta, hogyan értékeli a június 9-ei választások eredményeit.

Pap János elsősorban gratulált a polgármesterjelöltek eredményeihez, külön kiemelve Szarvas Péter harmadik győzelmét. A korábbi polgármesterjelölt köszönetet mondott Békéscsaba polgárainak, hogy nagyon sokan elmentek szavazni, illetve hálás azoknak a választópolgároknak, akik a Változtass Békéscsaba jelöltjeire és rá, mint polgármesterjelöltre voksoltak.

Pap János megjegyezte: nagy meglepetés volt számára, hogy a sok biztatás ellenére a leadott szavazatok csupán 11 százalékát tudta összegyűjteni. Az is váratlan volt számukra, hogy a Fidesz, a Hajrá Békéscsaba Egyesület és a Patrióta Békéscsaba Egyesület mekkora forrást fordított a választási kampányra.

 – A ledfal, a nagy házfalakra kifeszített molinók, az ezernyi plakát, a közösségi oldalakon megjelent hirdetések mind azt mutatják, hogy legalább tízszer annyi pénzt költöttek, mint amennyi a néppárti ellenzéki összefogás rendelkezésére állt. Az eredményekkel kapcsolatban azt gondolom, hogy a következő időszakban három, kormányhoz közeli frakció lesz, és ez azt bizonyítja, hogy Békéscsaba döntő többsége elégedett az ország működésével. Mi egy másik pályát gondoltunk, másik utat hirdettünk meg. Az eredmények szerint nincs érdemi ellenzéki frakció, és ezzel együtt nem lesz lehetőség az igazi érdemi ellenőrzésre, vitára pedig nem látok lehetőséget – fogalmazott Pap János. 

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
11:45
FEL