A csabai polgármesterjelöltek értékelték a kampányidőszakot és az eredményeket

2024. június 10. 17:12 | Csiffáry Zsuzsanna

Június 9-én a városvezetőkre is lehetett voksolni. A polgármesteri címért zajló küzdelmet a békési megyeszékhelyen a Hajrá Békéscsaba Egyesület színeiben induló Szarvas Péter nyerte meg.

A Hajrá Békéscsaba Egyesület eredményváró rendezvényén Szarvas Péter polgármester megköszönte a választók bizalmát. Mint mondta: nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy eddig két polgármesteri ciklusban dolgozhatott a békéscsabaiakért és ősszel már a harmadikat kezdheti meg.

– Örülök természetesen annak is, hogy Békéscsabán nagyon sokan jöttek el szavazni, éltek a demokratikus választójogukkal. Köszönöm a békéscsabaiaknak azt a bizalmat amit most is megkaptam. Köszönöm szépen minden támogatónak, minden csabainak, hogy eljött és szavazott. És természetesen nagyon örülök ennek az eredménynek – osztotta meg gondolatait Szarvas Péter. 

 

Fotó: Bere Mátyás/ Behir.hu

 

Bodóczi István a második helyen végzett a polgármesterjelöltek között, ugyanakkor a Patrióta Békéscsaba Egyesület jelöltjei négy képviselői széket is megszereztek a békéscsabai testületben. 

 – A kampánnyal kapcsolatban semmilyen hiányérzet nincsen bennem, azt gondolom, hogy először indulóként megvalósítottunk mindent, ami nagyon fontos volt számunkra. Két dolgot emelnék ki, mégpedig azt, hogy egy mosolykampányt szerettünk volna végigvinni, ehhez ragaszkodtunk. Semmilyen körülmények között nem vettünk részt mocskolódó kampányban mindig próbáltunk többet letenni az asztalra. Másrészt egy átfogó szakmai programmal készültünk, mégpedig Maradj itthon velün című programunkkal. Célunk az volt, hogy megmutassuk az itt élőknek, nagyon komolyan állunk a választáshoz – mondta Bodóczi István. 

 

Bodóczi István polgármesterjelölt kora reggel szavazott (fotó: behir.hu)

 

A Mi Hazánk Mozgalom békéscsabai polgámesterjelöltje Gyebnár Dávid a szavazatok 6,4 százalékát szerezte meg. Ezzel az eredménnyel ugyan negyedikként zárt a polgármesterjelöltek között, ugyanakkor a települési kompenzációs listán bekerült a következő öt évben regnáló képviselő-testületbe.

 – A rendelkezésünkre álló keretből bebizonyítottuk, hogy több tíz és száz milliós költségekkel szemben az elvhű politizálás is fel tudja venni a harcot. Hittel és lelkesedéssel pótolni tudjuk azt, ami esetleg hiányozna. Szerintem a lehetőségeinkhez képest egy remek eredményt értünk el, azt látom, hogy a hosszú évek befektetett munkája nem volt hiábavaló – fogalmazott a Behir.hu-nak Gyebnár Dávid. 

 

Fotó: behir.hu

 

Pap János, a DK, az MSZP, a Párbeszéd-Zöldek és a Nép Pártján közös polgármesterjelöltje kicsivel több mint 11 százalékos eredménnyel a 3. helyen végzett. Szerettük volna őt is megszólaltatni, azonban megkeresésünkre nem reagált. 

 

Pap János az evangélikus iskolában szavazott (fotó: behir.hu/ Such Tamás)

További programok »

FEL