Pándy Emléknapi Ünnepség a gyulai kórházban

Immár harmincegyedik éve rendeznek Pándy Kálmán, a gyulai kórház névadójának tiszteletére emléknapot. A megemlékezés mellett ekkor adják át a Pándy-nővér és Pándy-emlékérem díjakat is, továbbá idén először a Réthy-nővér díjat is.

Az idei év Pándy-emlékérmese fát is ültetett, ami a folytonosságot és a gyógyulás reményét szimbolizálja. Idén az elismerést Dr. Bányai Tivadar, a gyulai kórház infektológusa, osztályvezető főorvosa nyerte el, aki 1994 óta főorvosként dolgozik, 1993-as szakterület váltása után.

– Számomra a díj azt jelenti, hogy elismerik a munkámat. Ez a kórház legmagasabb, legnagyobb erkölcsi elismerése, ezért nagyon örülök – fogalmazott dr. Bányai Tivadar, a Pándy Kálmán Megyei Kórház infektológusa, osztályvezető főorvosa.

Idén 32 fő választotta hivatásul az orvoslást, közülük tizenegyen orvosként, egy személy gyógyszerészként, valamint 20 fő asszisztens pozícióban. Ők az ünnepségen tették le az esküt.

A kórházat 1846-ban alapították, a Pándy Kálmán nevet pedig 31 éve viseli az intézmény. Azóta tartják számon a Pándy Emléknapot. Idén azonban, a békéscsabai és gyulai kórház összevonását követően először, a Réthy-nővér díjat is átadták a korábbi, Pándy-nővér díj mellett.

Utóbbit Enyediné Szegedi Gabriella főnővér vehette át, aki 1995 óta ápolóként, 2015 óta pedig főnővérként tevékenykedik, 2014-ben tagja volt annak a csapatnak, amelyik egy szakmai vetélkedőn megyei első, majd országos szinten a harmadik helyen végzett.

Az első Réthy-nővér díjat Farkas Éva főnővér vehette át, aki 1993-tól a Réthy Pál Kórház dolgozója. 2004-ben szerezte meg a diplomáját, 2006 óta főnővér. Ahogy méltatásában elhangzott, szorgalmával, a szakmai szabályok betartásával, illetve a betegekkel való törődésével érdemelte ki az elismerést.

 

 

 

Megosztás:

Címke: