Pályaválasztási börze az Erkel Ferenc Általános Művelődési Központban

2021. október 21. 12:11 | Csiffáry Zsuzsanna

Pályaválasztási börzét szervezett csütörtökön a gyulai önkormányzat az Erkel Ferenc Művelődési Központban. Az általános iskolások számára létrehozott rendezvényen több oktatási intézmény is bemutatta képzési lehetőségeit.

A hagyománynak számító Gyulai Továbbtanulási Börzét az önkormányzat szervezte meg csütörtökön, az Erkel Ferenc Művelődési Központban, amelyre hetedik, illetve nyolcadik osztályos tanulókat vártak. Az érdeklődők a továbbtanulási döntést segítő standoknál többek között szakács, fodrász, illetve egészségügyi hallgatókkal is találkozhatak. 

– Kiskorom óta rendőr szeretnék lenni, nagyon hasznosnak tartom az elméleti órákon kívül a gyakorlatiakat is. Ilyen például az önvédelem elsajátítása, hiszen ha valami baj történik, akkor az utcán meg tudjuk védeni magunkat, illetve másokat is – fogalmazott Dér Bence, a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum 12 B osztályos hallgatója.

A gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Technikum Szakképző Iskola és Kollégium egyik végzőse is részt vett a programon.   

– Ötödéves hallgató vagyok a gyakorló ápoló szakon. Általános iskolás korom óta érdekel a biológia, és az, hogy másokon hogyan tudnék segíteni. Nagyon örülök, hogy itt tanulhatok, mind az elméleti, mind a gyakorlati képzés és a közösség is nagyon jó – fogalmazott Mezei Natali.

Az intézmény igazgatóhelyettese felhívta a figyelmét az érdeklődőknek a szakmák fontosságára.

– Igyekeztünk a szakképzés teljes vertikumát elhozni a pályaválasztási börzére, ez már a negyedik év, hogy részt veszünk ezen a programon. Igyekszünk az asztalos szakmától kezdve a pékcukrászon át a hentesig bemutatni a képzési lehetőségeinket, illetve bemutatni az egészségügyi oktatásunkat is – mondta el Szöllősi Szabolcs igazgatóhelyettes.

 

További programok »

FEL