A végéhez közeledik a 2025-ös Gyulai Pálinkafesztivál, melynek kísérő rendezvénye a Brillante Pálinka verseny. A megmérettetés eredményeit szombaton hirdették ki.
Az év gyümölcse ezúttal a cseresznye volt, az év cseresznyepálinkájának díját a Krajnyák Zoltán Katalin kapta párlatáért. A legeredményesebb bérfőzető 2025-ben Kiss Tibor, míg a legjobb bérfőzetett pálinka elismerésben Sóvári Károly részesült, kajszibarack párlatáért. A legeredményesebb bérfőzde díját a Sáppusztai Pálinkafőzde kapta, míg a legeredményesebb magánfőző címet Lipcsei Adrián vihette haza. A legjobb magánfőzött párlat elismerést Madarász Zoltán érdemelte ki.
Az év pálinkás bonbonját a három hungarikumot, a libamájat, a tokaji aszút és a pálinkát ötvöző Kézműves Cukrászda készítette.
