Özbas Szofi öccse, Yasin is a csabai judo edzőtáborban edz

2021. augusztus 24. 14:16 | Such Tamás

Hétfőtől péntekig, napi kétszer négy órában zakatol Gyáni János vezetésével a BM Kano Judo SE edzőtábora, a CsabaPark rendezvénycsarnokában.

– Általában ilyenkor, három ország részvételével rendezzük meg a hagyományos nemzetközi edzőtáborunkat, most azonban a járványügyi helyzet miatt csak az egyesületi tagok vannak jelen – mondja Gyáni János. Hozzáteszi, a családias hangulatú táborban pillanatnyilag két tucatnyian edzenek, illetve hamarosan néhányan még csatlakoznak a csapathoz. Többek között három válogatott – Szentandrászki Gréta, Soczó Rebeka és Özbas Szofi – is, akik jelenleg a tatai nemzetközi edzőtáborban készülnek a junior Eb-re.

Fehér Dóra és Gyáni Amanda – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

– Továbbá Szofi a junior vb-n is elindul – folytatja –, remélem, megvédi a címét. 19 éves létére nagyon szépen szerepelt az olimpián, hiszen úgy jutott be a legjobb 16 közé, hogy legyőzött egy Európa-bajnokot és egy világbajnoki második helyezettet is.

Gyáni János – visszalépve az edzőtábor tatamijára – elmondta, hogy hétfőtől péntekig napi 8 órát edzenek. Így van lehetőség az alaptechnikák gyakorlására, amitől speciálisan még jobban erősödnek a gyerekek. Azonfelül a táborban judózik Özbas Yasin is, aki a nővéréhez hasonlóan szintén nagyon tehetséges sportoló.

További programok »

FEL