Óvodásoknak gyűjtöttek az MCC ifjú tehetségei

2021. december 9. 15:07 | Varga Diána

Békéscsabai óvodások számára szerveztek gyűjtést a Mathias Corvinus Collegium (MCC) helyi szervezetének fiatal tehetségei. Az átadót csütörtökön délelőtt tartották.

Volt, aki társasjátékkal, volt, aki kisautóval és plüss játékkal, más saját készítésű festménnyel járult hozzá ahhoz a gyűjtéshez, amelyet a Mathias Corvinus Collegiumba járó békéscsabai fiatalok szerveztek. Salló Szonja békéscsabai régióvezető a csütörtök délelőtt, a szervezet helyi irodájában tartott rendezvényen elmondta: az elmúlt egy hónapban a gyerekekkel a karitatív tevékenységekről beszélgettek, ennek a folyamatnak a lezárása volt a program, amelyre a megajándékozott óvodásokat is meghívták.

– A célunk az volt, hogy a fiatalok is megtapasztalják, adni jó, ezért az volt a feladat, hogy a gyerekek otthonról, barátoktól, rokonoktól gyűjtsék össze azokat mesekönyveket, játékokat, amelyekkel ők már nem játszanak, de nagyon szívesen átadják azokat – összegzett a régióvezető, aki hozzátette: az MCC Békéscsabán szeptemberben kezdte meg tevékenységét 19, helyi, különböző iskolákba járó diák bevonásával, akik kéthetente, szombaton vehetnek részt egy-egy egész napos, élménypedagógián alapuló foglalkozáson. Ezeken olyan témákat érintenek, mint a természettudomány, a pénzügyi és az egészségtudatosság, a média, az építészet és a robotika.

A csütörtöki programnak az is a részét képezte, hogy egy-egy, a fiatal tehetség programban részt vevő diák megmutatta a legkisebbeknek azt, milyen területen kimagasló, így volt, aki asztalitenisz tudását mutatta meg, volt, aki csigáit hozta el és arról beszélt, miért szeretne állatorvos lenni; volt, aki mesét mondott az ovisoknak és volt, aki saját festményét ajánlotta fel a kicsiknek.

További programok »

FEL