Apa! Hol a következő állomás? – MCC FIT nyílt nap – galériával

2024. május 31. 18:19 | Bere Mátyás

A szeptemberben az 5. osztályt kezdő fiatalokat várták csütörtök délután a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjának nyílt napjára, ahol a fiatalok kémiai kísérleteket, életmentést, pénzügyi tudatossággal kapcsolatos feladatokat próbálhattak ki. De az MCC-hez erősen kötődő nyelvtudás és a társasjátékokban rejlő játékosság sem maradhatott el.

A fiatalságnak szóló programok mellett a szülők sem unatkoztak: meghallgathattak egy, a generációkról szóló előadást, valamint a FIT (Fiatal Tehetség Program) működését ismerhették meg. 

Az MCC békéscsabai képviselet-vezetője, Mittag Mónika elmondta, hogy akik nem jutnak be a FIT-be, azoknak ott a FIT klub: a FIT programnak ugyanis 25 fő a felső határa, de így a be nem jutottak is hozzájuthatnak a nekik szánt tudáshoz. 

– Lépcsőzni könnyebb, azaz, ha bejutottál az egyik programba, akkor egyszerűbb átjutni a következőbe. Mindenki megtalálhatja a saját karrierjéhez való programot – fogalmazott a képviselet-vezető, majd kiemelte, hogy az MCC programjai végigkísérhetik az ember életét.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

– Először az iskolában látogattuk meg a diákokat, akkor kaptak meghívót erre a nyílt napra. A legfiatalabbaknak az iskolában tanultakon túlmutató programokat nyújtunk, gyakran az iskolai tananyag előtt járva. Felkészítjük őket például az iskolai bántalmazás kezelésére is – mondta Salló Szonja, az MCC FIT programjának régióvezetője.

 
A diákoknak lehetőségük volt regisztrálni helyben, de online és papír alapon is jelentkezhetnek június 30-ig.
 
 

 

További programok »

Itthon

FEL