Óvodások versenyeztek a sportnapon

2016. május 19. 14:33 | Laczkó Viktória

Idén is megrendezte a békéscsabai önkormányzat az óvodások sportnapját. A hagyományőrző napra a város valamennyi óvodájából érkeztek nagycsoportos gyerekek.

XXI. alkalommal gyűltek össze az Óvodai Sportnapra a város nagycsoportos óvodásai. Az iskolába készülő gyerekek többfordulós váltóversenyben mérték össze ügyességüket.

A pálya széléről szurkoltak egymásanak az ovisok az öt fordulós versenyen. Az óvodapedagógusok mind egyetértettek abban, hogy a sportot már ebben a korban érdemes megszerettetni a gyerekekkel. Így gondolta Dancsó Éva is,  a Százszorszép Óvoda pedagógusa. - Már a tavalyi évben is voltunk a gyerekekkel itt, a sport nagyon fontos szerepet tölt be a gyerekek életében. 

A Hajnal óvodából érkező gyerekek egy selejtezőn vettek részt még a saját intézményükben, az ott jó eredményeket elért kicsik versenyeztek most a többiekkel.

A pályán az pedagógusok segítették a gyerekeket. Szurkoltak, biztatták őket, de ezen kívül aktívan részt vettek a feladatokban.

„Nagyon sokat gyakoroltak a gyerekek erre a versenyre a kolléganővel és a gyerekekre nagyon büszkék vagyunk.” - a Szlovák Óvoda pedagógusa így nyilatkozott. A felkészülésnek meglett az eredménye, az első fordulóban a Szlovák Óvoda volt a leggyorsabb.

Nem lehet elég korán kezdeni a rendszeres mozgás megszerettetését Békéscsaba polgármestere szerint, aki úgy fogalmazott: szimbolikus jelentőségű az, hogy idén a város főterén rendezték meg a sportnapot. „Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekeink már 5-7 éves korban ismerkedjenek meg a sport, a mozgás örömeivel, ennek előnyeivel és ez a szeretet kísérje őket végig egész életükön. Az önkormányzat sokat áldoz azért, hogy az óvodákban a rendszeres testmozgás megfelelő körülmények között alakuljon ki.”- tájékoztatott Szarvas Péter.

A sorverseny után a Rokodál Zenekar szórakoztatta a legkisebbeket. A közel 200 résztvevő gyerek közül végül senki sem távozott üres kézzel, kisebb-nagyobb ajándékokkal készültek a szervezők.

További programok »

FEL