Óvodai Bukfencparádé

Egy úgynevezett Óvodai Bukfencparádéval kezdődött el a Hiszek Benned Sport program, kedden a megyeszékhelyen. Az öt napos programsorozat első állomásán közel 110 óvodás próbálhatta ki a Torna Club Békéscsaba tornaszereit.

Közös bemelegítéssel kezdték a reggelt az óvodások. A gyerekek öt békéscsabai intézményből gyűltek össze, hogy megismerkedjenek az atlétika kellékeivel, gyakorlataival és persze hogy jól érezzék magukat.

A bemelegítés után a kijelölt állomásokra vitték a fiatalokat, ahol különböző feladat várta őket, például ugró, vagy koordinációs gyakorlatok. A feladatok közül mindenki kiválasztotta a neki legjobban tetszőt.

A Torna Club elnöke elmondta: rendkívül fontos, hogy már fiatal korban elkezdjenek sportolni a gyerekek.

-Kisgyermekkorban kell megszerettetni a gyerekekkel a sportolást, valamint annak a lehetőségét meg kell nekik adni adni. Nagyon fontos kiemelnem, hogy a mi sportágunk – a torna – minden sportág alapja, amit nagyon fiatalon, 5-6 évesen el kell kezdeni – fogalmazott Fóri Márta. 

A Hiszek Benned Sport program tavalyi sikerei után, a város idén több pályázatot is benyújtott. 2018-ban négy rendezvényen ismerkedhetnek az óvodások a sportágakkal.

-Az EMMI sportszak államtitkárság ebben az évben is meghirdette a Hiszek benned sportprogramot. A város több, mint 10 projekttel pályázott rá, amiben négyet el is nyert, így közel 6 millió forint értékben tud a város 4 programot megrendezni – emelte ki Filyó Tibor, a polgármesteri hivatal sportszervezője.

Az öt napos programsorozaton Békéscsaba összes óvodája részt vesz,  így összesen 550 nagycsoportos próbálhatja ki a trambulinokat, szivacsgödröket és a többi tornaszert.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,