Ötszáz kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek Békésben

2023. május 17. 10:40 | Kovács Dávid

Országos szinten több mint 95 ezer kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek a vevők a Magyar Élelmiszerbank Egyesület kétnapos kezdeményezése alatt.

Az akcióba Békéscsabán többek között a Mentálhigiénés Egyesület, valamint a városi diákönkormányzata, középiskolás önkéntes diákokkal kapcsolódott be. A két nap alatt 540,4 kg tartósélelmiszer gyűlt össze.

– A következő napokban a diákok segítségével Békéscsabán, Békésen, Kétsopronyban, Újkígyóson, Szabadkígyóson, Tarhoson, Dobozon, Bélmegyeren és Köröstarcsán élő rászoruló családok, nyugdíjasok, egyedül élők részére osztjuk ki az összegyűjtött élelmiszert – fogalmazott Bonnyai Sándor, a Mentálhigiénés Egyesület vezetője.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az ország 115 településén, összesen kétszáz áruházban gyűjtött felajánlásokat pénteken és szombaton. Az összefogásban közel 3000 önkéntes működött közre, akik egy-egy konzerv, tészta vagy egyéb, hűtést nem igénylő élelmiszer megvásárlására kérték a vevőket.

 

További programok »

Itthon

Olimpiatörténeti kiállítás nyílt a Belvárban

"Idén is lesz olimpia - hangolódás a 2024. évi ötkarikás játékokra" címmel olimpiatörténeti kiállítás nyílt a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban kedden. A megnyitó díszvendégei Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő és Bökfi János olimpiai 4. helyezett súlyemelő voltak, akik több relikviát is adományoztak a kiállítás anyagába.
18:50
FEL