Öt óvoda intézményvezetői és a könyvtár igazgató-helyettesi posztjáról döntöttek

2023. május 19. 12:55 | Papp Ádám Sándor

Több óvodában is lejár idén az intézményvezetői megbízás, ezért az önkormányzat 5 esetben írt ki pályázatot. Mindenhol közös pont, hogy egyedül a jelenlegi intézményvezető jelentkezett a poszt betöltésére. Emellett a Békés Megyei Könyvtár esetében az igazgatóhelyettesi posztról szavaztak a képviselők a május 18-ai közgyűlésen.

A Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvodában Pribelszki Péter Ivánnét, a Százszorszép Művészeti Bázisóvodában Kócsi Sándornét, a Békéscsabai Tündérkert Óvodában Hrabovszki Zoltánnét, a Hajnal-Lenkey-Jázmin Utcai Általános Művelődési Központban Szegfű Ferencnét, míg a Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvodában Nagyné Kerekes Anikót neveznék ki a következő öt évre.

A Békés Megyei Könyvtárban is lejárt az igazgatóhelyettes megbízatása, az erre a posztra kiírt pályázatra Kertész Zoltán jelentkezett, akit 2024 május 31-ig nevezhetnek ki.

Szente Béla (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a kiírt pályázatokra minden esetben egy jelentkezés érkezett, a napirendeket tárgyaló köznevelési bizottság támogatja a kinevezéseket.

Varga Tamás (Hajrá Békéscsaba) összességében elmondta, hogy színvonalas pályázatok érkeztek a pozíciókra, az óvodák büszkeségei a városnak, amelyet a szülők pozitív tapasztalatai támasztanak alá. Az elmúlt öt év egyik intézményvezetőnek sem volt könnyű időszak, de a covidot sikerült rugalmasan átvészelni, az energiaválság okozta problémákat is megoldották közösen. Kiemelte, hogy az intézmény és a fenntartó között aktív párbeszéd, kommunikáció működik, továbbá hangsúlyozta a jelentkezők vezetői, pedagógiai képességeit.

A képviselők az első öt esetben 16 igennel, az utolsó esetben 15 igennel, egyhangúlag elfogadták a napirendi pontokat.

További programok »

Itthon

Autómentes világnap: A Kölcsey utcai ovisok is rollerre és bringára pattantak

Ha nem is világszinten, de békéscsabai viszonylatban erőteljesen felhívta a figyelmet néhány intézmény az autómentes világnap jelentőségére. Ezen a napon többek között a Kölcsey utcai ovisok is bringán, rolleren kerülték meg többször az intézményt. A kisebbek, nagyobbak és az őket kísérő rendőrök, valamint óvodapedagógusok jó időben tölthették meg jó kedvvel és zsivajjal az utcákat.
2023. szeptember 22. 15:47
FEL