Öt Békés megyei önkormányzat közfoglalkoztatási programját is díjazták

Közfoglalkoztatási programja elismeréseképpen – a Békés Megyei Kormányhivatal felterjesztése alapján – megyénkből Békéscsaba, Kondoros, Körösladány, valamint Ecsegfalva és Méhkerék önkormányzata, egyenként 10 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztériumtól – adta hírül a hivatal. A települések vezetői  Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkártól vehették át az elismerő okleveleket kedden Budapesten, a Belügyminisztériumban.

A Belügyminisztérium – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is díjazta azokat az önkormányzatokat, amelyek közfoglalkoztatási programjaik megvalósításakor kiemelkedő szakmai munkát végeztek. Az elismeréssel járó támogatást a kitüntetett önkormányzatok közfoglalkoztatási programjaik további fejlesztésére, a közfoglalkoztatáshoz szükséges eszközök, alapanyagok beszerzésére, valamint a programok működését segítő szolgáltatások finanszírozására fordítják.

A megyei kormányhivatal közleménye rávilágít: az elismerésben részesült önkormányzatok már a kezdetektől aktívan részt vesznek a közfoglalkoztatásban, évről évre mintaszerűen működtetik a közfoglalkoztatási programjaikat. A települések minőségi, jól átgondolt, komplex közfoglalkoztatási tevékenységet valósítanak meg, mellyel aktívan közreműködnek a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiacra juttatásában. Több értékteremtő és helyi adottságokra épülő beruházás megvalósításában is jeleskedtek, így méltán érdemelték ki a Belügyminisztérium díjazását és további támogatását.

A START Plusz 2018. díjat ünnepélyes keretek között Ribárszki Péter Kondoros, Kardos Károly Körösladány, Kovács Mária Ecsegfalva, Tát Margit, Méhkerék polgármestere, valamint Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere vehette át.

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,