Országosan egyedülálló nyílt nap az EBi szervezésében

2018. február 2. 10:26 | Horváth Szabolcs

Az EBi - Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért február elsején negyedik alkalommal szervezte meg az Egyetem Napot a felsőoktatásba készülő fiataloknak. A Csabagyöngye Kulturális Központban az érettségire való felkészülés, az egyetemi felvétel és a hallgatók élete volt a fókuszban.

Az Egyetem Napon a jelenlegi és volt egyetemisták, pályakezdők kiscsoportos foglalkozásokon találkoztak a békéscsabai középiskolásokkal. Bemutatták a továbbtanulásban rejlő lehetőségeket, problémákat és kihívásokat, amely elősegíti a diákok tudatos továbbtanulását.

Mint azt az egyik diák, Bácsfalvi Soma elmondta, az elmúlt időszakban több alkalommal ellátogatott az egyetemek nyílt napjaira, viszont ott nem kapott választ olyan kérdésekre, amelyekre az Egyetem Nap kiscsoportos ülésein igen. Például információkat tudott meg arról, hogy milyen valójában az élet az egyetemen, milyen a vizsgaidőszak és hogyan kell elképzelni egy szigorlatot.

Gémes Dávid projektvezető beszámolt arról, hogy a nap folyamán öt szekcióban igyekeztek minél több információt átadni a középiskolás diákoknak, de volt lehetőség például arra is, hogy a tanulók lerajzolják az álomegyetemüket, és azt összevessék azzal, hogy mi várható a valóságban.

– Az Egyetem Napon azokra a kérdésekre válaszoltunk, amelyeket a résztvevők tettek fel. Természetesen információt adtunk arról, hogy mire készüljenek, hogy mi a kreditrendszer, hogy miről szól a bolognai charta, de szóba kerültek olyan gyakorlati dolgok is, hogy mennyiből lehet megélni diákként Budapesten vagy Szegeden, mire kell vigyázni egy albérlet keresésénél, és hol lehet olcsón enni – árulta el Gémes Dávid.

További programok »

FEL