Ponthatárhúzás: Sok csabai diák örülhetett a közös várakozásnál

2019. július 25. 11:25 | Varga Diána

Az Oktatási Hivatal szerdán este hozta nyilvánosságra a 2019 szeptemberétől induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait. A csabai diákok ismét együtt várták az eredményeket.

Feszült várakozás, izgalom, remegő kezek, egymáshoz bújó diákok, folyamatos üzenet-ellenőrzés – így várták a csabai fiatalok a felvételi ponthatárokat szerdán este, a Csabagyöngye Kulturális Központ stégjén megrendezett EBI Pont Ott Partiján. 

Sokan már gyermekkoruk óta álmodtak arról, hogy pedagógusok, jogászok, egészségügyi szakemberek lehessenek, de több fiatal válaszolta azt a 7.TV stábjának érdeklődésére, hogy az utóbbi hónapokban dőlt el végleg, melyik pályán szeretné folytatni tanulmányait. Mindannyian nagy izgalommal várták az eredményeket, és az általunk megkérdezettek mindegyikének sikerült felvételt nyernie a kiszemelt intézménybe. 

Az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért (EBI) szervezte Pont Ott Parti célja az volt, hogy a fiatalok a közös várakozás mellett támogathassák is egymást. Bácsfalvi Soma szervező kérdésünkre úgy fogalmazott, hogy Békéscsabán nagyon jó a fiatal közösség, hiszen adott a lehetőség egymás segítésére. 

 

Négyszázkilencven volt a legmagasabb ponthatár

Az elérhető 500-ból 490 volt a legmagasabb ponthatár idén, a bejutáshoz ezt a Pécsi Tudományegyetem germanisztika alapképzésére jelentkezőknek kellett elérniük - közölte az Oktatási Hivatal (OH) felsőoktatási elnökhelyettese csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Vanó Renáta azt mondta, magas volt továbbá a ponthatár a mechatronikai mérnöki (440), valamint az ápolás és betegellátás - gyógytornász (439) szakon.

Vanó Renáta az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy idén az alapszakok közül műszaki képzésre vették fel a legtöbb jelentkezőt, de a legkeresettebb szakok közé tartoznak a bölcsészettudományi, az orvos- és egészségtudományi, valamint az informatikai képzések is.

Kitért arra is, hogy a pótfelvételire július 29. és augusztus 7. között azok jelentkezhetnek, akik egyetlen helyre sem jutottak be, vagy nem is jelentkeztek az általános felvételire. A pótfelvételi szabályai megegyeznek az általánoséval, azzal a különbséggel, hogy a pótfelvételi során csak egy képzési helyet lehet megjelölni. A ponthatárokat augusztus végén hirdetik ki - közölte az elnökhelyettes.

További programok »

FEL