Országos bajnokság Gyulán

Szeptember 16-án és 17-én rendezik meg Gyulán a 2017. évi tájékozódási futó nyílt rövidtávú országos egyéni bajnokságot és a nyílt országos rövidtávú sprint váltóbajnokságot.

Kónya István alpolgármester szerda délelőtt jelentette be, hogy Gyula városában is központi szerepet kapni a futóturizmus.

– Fontos, hogy azokat az értékek, amelyeket Gyula városa képvisel – legyen szó természeti, kulturális, épített örökségeinkről –  minél szélesebb körben mutassuk be a hozzánk érkező turisták számára – hangsúlyozta az alpolgármester.

Szombaton délelőtt a selejtező futamot, délután pedig a döntőt indítják, míg vasárnap három-, illetve négyfős váltók versengenek majd a magyar bajnoki címért.

– Magyar bajnokságról beszélünk, ami azt jelenti, hogy a leghosszabb távon 3-4 kilométeres pályák lesznek korosztálytól függően. Egészen a 14 éves korosztálytól a 85 éves korosztályig jönnek versenyzői. Az első napon több mint 1250 nevezésünk van, majd másnap a váltóbajnokságra 900-an jelentkeztek eddig – fogalmazott a Maccabi Vívó és Atlétikai Club Tájékozódási Futó Szakosztálya vezetője, Paskuj Mátyás.

A helyszínek között a Gyulai Vár, a Ladics-ház és a Vigadó közvetlen környezete is szerepel.

– Abban bízunk, hogy ezzel a versennyel meg tudjuk szerettetni a városunkat, meg tudjuk mutatni az értékeinket és a versenyzők majd a családjukkal később visszatérnek hozzánk. Bízunk benne, hogy annak a minőségnek, amit a tájékozódási futóverseny is képvisel, meg tudunk felelni  – mondta el Gyula alpolgármestere, Kónya István.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,