Orosházi Kyokushin karate: Edzőtábor, majd sikeres verseny!

2016. február 16. 07:56 | behir.hu

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidős Kör tagjai számára is megkezdődött az igen csak mozgalmasnak ígérkező 2016 évi versenyidény. február elején Hollandiában tartott az oroszok kiválósága, Dimitry Savalyev küzdő tábort, melyre ifj. Zsiga Zsolt az O.K.K.SZ.K.Egyesület tagja is meghívást kapott.

A táborban 120 fő vett részt, különböző világszervezetek versenyzői, edzői, karatékái.  Zsolt felkészülését nagyban segítette a tábor, ahol új edzésmódszertani elemekkel ismerkedhetett meg. Az amszterdami tábor helye a 2016-os Olimpiára készülő csapatok sport centrumában volt. A sikeres tábornak is része volt az év első sportsikeréhez. 4 orosházi aranyérem született  az év első Nemzetközi Kyokushin Karate versenyén
2013.02.16-án rendezték meg Sátoraljaújhelyen a XI. Zemplén Kupa Nemzetközi Kyokushin Karate versenyét, ahol közel 270 versenyző indult a rangos eseményen. A versenyzők gyermek III., II., I., illetve serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt kategóriákban versenyeztek küzdelemben és formagyakorlatban (katában). Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidős Kör 8 versenyzője indult a megmérettetésen ahol 4 arany és 2 bronz érmet szereztek.
Felnőtteknél katában ifj. Zsiga Zsolt I. helyezett lett, míg Zsiga Bence a 4 közé jutásért kiesett.
Felnőtt küzdelemben Rábai Gábor +80kg-ban I. helyezést, míg Tóth Géza -80kg-ban III. helyezést ért el.
Ifjúsági korcsoportban Lipták Galló Máté I. helyezett lett +60kg-ban, Barta Dávid pedig III. helyezést ért el.

Liszkai Szilárd a 4 közé jutásért esett ki. Gyermekeknél Sebő Dávid katában aranyérmet szerzett.
A következő megmérettetése az egyesületnek 2016. március 5-i diákolimpia lesz, ahol 30 versenyzővel indulnak. Ezután 2016. március 12-én az utánpótlás és felnőtt versenyzők egy része Horvátországba utazik a 13. Domenica Kupára, ahol képviselik Orosháza városát. Ifj. Zsiga Zsolt legközelebbi versenye a márciusi hágai Európa-bajnokság lesz, amelyet követ az április 16-án Orosházán megrendezésre kerülő Magyar Bajnokság. Vagyis: az orosházi kyósok nem fognak unatkozni!

FEL