Orosházán kezdődött az iskolák fertőtlenítése

2020. október 24. 15:29 | behir.hu

Az orosházi Vörösmarty Mihály Általános iskolában fertőtlenítettek szombaton a honvédség katonái. A héten egy diák fertőződött meg az intézményben, de ebben a félévben tanárok és gyerekek is elkapták a vírust.

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában kezdődött el Békés megyében az intézmények fertőtlenítése. Az iskolában 450 általános iskolás diák folytatja a tanulmányait, közülük ebben a félévben az alsó, a felső évfolyamos diákok, valamint a tanári kar tagjai közül  fertőződtek meg többen koronavírussal. Az intézményben ideiglenesen digitális oktatásra váltottak. Az iskola vezetősége azonnal intézkedett, a tavaszi szünet előtt két napos kényszerszünetet rendeltek el.

Szombaton reggel a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredének katonái kezdték meg az épület teljes fertőtleníését nagy koncentrációjú, alkoholos készítménnyel. Az iskola az őszi szünet után újra kinyitja kapuit a diákok előtt. Az intézményvezető reményei szerint zavartalanul zajlik majd az oktatás.

Ötvenkilenc intézményben, ahol a fertőzés a rendkívüli szünet és a tantermen kívüli, digitális munkarend ellenére sem tűnt el, a Magyar Honvédség segítségével aeroszolos fertőtlenítést is végeznek. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a gyerekek a tíznapos szünetet családi körben töltsék, ne csoportos rendezvényeken, szabadidős programokon.

H.Sz., V.D.

Galéria

További programok »

Oktatás

Digitalizálódnak a szakmák és ezzel jól járhat a társadalom

Hogyan alakítja át a digitalizáció a tudományok és a szakmák jövőjét? – ezen elmélkedtek „A technológia lehetőségei - az EMBER az új világban” című konferencián, amely a közigazgatás, a gazdaság, az oktatás, a biológia, az orvostudomány és a jogtudomány szaktekintélyeit szólaltatta meg. Az alkalmon különböző tudományágak és intézmények szakértői egy platformon vázolták jövőképüket a technológiai fejlődés perspektívájában, a békéscsabai Gál Ferenc Egyetem előadótermében.
17:35
FEL