A honvédség szakemberei fertőtlenítettek Csabán, az Ady utcai idősek otthonában

2020. április 23. 19:28 | behir

Az Ady Endre utcai bentlakásos idősek otthonában, a korábban megtörtént fertőtlenítések után, csütörtökön, az országos akció részeként, a honvédség szakemberei is elvégezték az otthon teljes körű fertőtlenítését.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy az otthon dolgozói gyors és szakszerű szervezéssel oldották meg a bent lakók biztonságos áthelyezését.

 

Fotó: Szarvas Péter facebook oldala

 

Átmenetileg, a fertőtlenítés idejére, az intézményben élő fennjáró szépkorúakat a békéscsabai nappali idősek klubjaiban helyezték el, ahol az ellátottaknak biztosított volt a szakszerű felügyelet is. Kora délután, a körülbelül ötórás műveletet követően, az otthonban élők visszatérhettek lakóegységeikbe.

Szarvas Péter köszönetet mondott a Magyar Honvédség szakembereinek a fertőtlenítés hatékony végrehajtásáért, valamint az otthon munkatársainak a gyors és szervezett intézkedésért, amellyel a legkisebb kellemetlenséget okozva gondoskodtak az otthon lakóinak biztonságáról. 

További programok »

Egészségügy

Egyedülálló, ultragyors koronavírus-tesztet dolgozott ki egy szegedi vállalkozás

A szegedi székhelyű orvos biotechnológiai kutató cég, az Avidin Kft. a koronavírus hazai megjelenését követően olyan egyedi teszt kifejlesztésébe kezdett, amellyel ultragyorsan kimutatható a COVID-19 a mintákból. A COVID-19 vírusának kimutatásához szükséges összes termék gyártását hazai vállalkozás, a Reagens Kft. végzi, így az Avidinnel közösen járulnak hozzá ahhoz, hogy Magyarország függetlenedjen a külföldi reagens beszállítóktól.
10:56
FEL