Orosházán átmenetileg átköltöztetik az idősek otthona lakóit fertőtlenítés miatt

2020. április 22. 09:23 | behir

A Platán és az Ezüst Fenyő idősek otthonainak bentlakóit helyezik át addig, amíg a Magyar Honvédség elvégzi az épületek fertőtlenítését.

Megelőzés céljából az ország több idősotthonában végez fertőtlenítést a Magyar Honvédség a kialakult járványhelyzetre való tekintettel, így Orosházán, az Egységes Szociális Központ két intézményében, a Platán Idősek Otthona, valamint az Ezüst Fenyő Idősek Otthona épületeiben is, ahol április 22-én és 23-án fertőtlenítenek.

Dávid Zoltán polgármester tájékoztatást adott ki hivatalos közösségi oldalán, melyben azt írja: “A Platán Idősek Otthonából a bentlakó fentjáró időseket, az Ezüst Fenyő Idősek Otthonából minden ellátottat a legkisebb zavarásukkal, ellátásukra legmesszemenőbben figyelemmel az önkormányzat a Táncsics Gimnázium kollégiumában és az Alföld Gyöngye Hotelban helyezi el a fertőtlenítés idejére. Természetesen mindent megteszünk azért, hogy ez idő alatt is az ellátottak a legbiztonságosabb körülmények között lehessenek.”

Forrás: oroscafe.hu

További programok »

Egészségügy

Nem magas az ózonkoncentráció Békés megyében

Továbbra is sok településen magas az ózonkoncentráció - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteki adataiból. A tisztifőorvosi Facebook-oldalon korábban azt írták: nyáron a déli, kora délutáni órákban a koncentráció jellemzően magas, emiatt a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak.
2020. augusztus 14. 16:13
FEL