Orosháza mozdul a jó ügyért!

Komoly összefogás alakult ki a december 30-ai balesetben életveszélyesen megsérült orosházi lányokért. A ReDance Sportegyesület jótékony előadást tart január 26-án a Petőfi Művelődési Központban Jancsó Jázmin és Helbert Nelli, valamint családjuk megsegítésére. Január 21-én, pedig jótékonysági élményautózást rendez a Táncsics utcában a Tótkomlósi Autósport Egyesület – tájékoztat az oroscafe.hu.

“Amit tehetsz csepp a tengerben, de ez ad értelmet az életednek” –  olvasható a jó ügyet szolgáló program plakátján.

Orosháza mozdul, hogy segíthessen a székkutasi balesetben megsérült lányok családjain. Sokan fogtak össze, hogy a bajban segítő kezet nyújtsanak.

A ReDance egyesület vezetője Rétes Edina és csapata, egy jótékonysági előadást szervezett, melyre sok előadó jelezte segítő szándékát.

A jótékonysági est műsora összeállt. Köszönjük mindenkinek, aki támogatni szerette volna előadásával a Jázmint és Nellit, viszont a kétórás időkorlát miatt nem tudunk már több fellépőt fogadni – olvasható a ReDance oldalán.

A ReDance Hip-Hop Crew SE mellett, a fellépők listáján szerepel például az énekes Csordás Ákos, a sorozatsztár Pribelszki Norbi, de színpadra lép a Duma Színház is.

Jegyek vásárolhatók a Petőfi Művelődési Központ jegypénztárában. A műsor bevételét teljes egészében a lányok családjának ajánlják fel.

Forrás: oroscafe.hu

 

A Tótkomlósi Autósport Egyesület is adományokat gyűjt január 21-én, ennek részletei itt találhatók.

– Az egyesület tagjai és a hozzájuk csatakozó sofőrök 12 órától jótékonysági élményautózást tartanak az orosházi Táncsics utca 2-2 sávos részén kialakított ideiglenes pályán. Az eseményen bárki beülhet a tapasztalt pilóták mellé egy-egy körre a rally autókba, természetesen támogatás ellenében. A bevétel teljes összegét Jázmin és Nelli családjának ajánlják fel a pilóták – mondta el Karasz Róbert az egyesület elnöke.

A kezdeményezéshez csatlakozott Podani Milán stuntrider is, aki motoros bemutató tart, valamint Janecska József freestyle kosaras is. Jó idő esetén a Szentesi Repülőklub 3 motoros-vitorlázórepülőgépet biztosít az eseményre. A három repülő beszállókártyájára egyesével lehet licitálni, aki a legtöbbet ajánlja azt átrepítik és vissza is Szentesről Orosházára. Amennyiben rossz lesz az idő, egy későbbi időpontban repülhetnek azok, akik a legmagasabb ajánlatot tették a január 19-én 19 óráig tartó licitáláson.

 

Jázmin állapotában nincs változás

 

December 30-án egy személyautó haladt a 47-es főúton Székkutas irányából Orosháza felé, amikor az autó vezetője egy enyhén balra ívelő kanyarban rosszul választotta meg a sebességet, elvesztette uralmát a gépjármű felett és az autó az út menti árokba csapódott. Az autóban hatan ültek, többen biztonsági övet nem használtak, a sofőr pedig jogosítvány nélkül vezetett.

Rengetegen figyelemmel kísérik a közösségi médiában a székkutasi baleset sérültjeinek – különösen a két életveszélyes állapotba került lánynak, Jázminnak és Nellinek – a sorsát. A szegedi kórházban kezelik őket, a legrosszabb állapotban a jelenleg is életéért küzdő Jázmin van, akinek a gerince és a koponyája sérült meg.

Korábban úgy fogalmazott Murányi Erika, Jázmin édesanyja, hogy lánya még nincs túl az életveszélyen. Sok idő és türelem kell. Megtudtuk, hogy a megsérült lány állapotában azóta sem történt változás.

Forrás: oroscafe.hu / behir

Megosztás:

Címke: , , , , ,