Őrizetben a gyanúsított, a felbujtók és a bűnsegéd–videóval

2017. március 14. 13:55 | behir.hu

Megloptak és kiraboltak egy 72 éves férfit Gyulán. A rendőrök elfogták azt a szegedi férfit, aki a gyanú szerint elkövette a bűncselekményeket. Három társa is őrizetben van.

A cikkhez kapcsolódó videó: 

Lopás és rablás gyanúsítottjait fogták el 2017. március 14-én a Békés megyei rendőrök Szegeden és Gyulán. A 44 éves gyulai Sz. Lajos és a 41 éves szegedi F. József a gyanú szerint rávettek egy szegedi férfit arra, hogy pénzt szerezzen egy 72 éves gyulai férfitól. Az 50 éves szegedi B. Zoltán 2016. december 30-án kora délután betört a férfi házába, átkutatta az épület helyiségeit és pénzt lopott onnan.

Ezt követően F. József újra visszaküldte B. Zoltánt a férfihoz azért, hogy még több pénzt hozzon el tőle. Ekkor, 2017. január 1-jén a sértett tetten érte B. Zoltánt. Megpróbálta feltartóztatni, visszavenni tőle a pénztárcáját, amit el akart lopni, de a gyanúsított feszítővassal fejen ütötte. Ezután B. Zoltán átkutatta a sérült férfi házának helyiségeit, de nem talált több pénzt. A pénztárcával, amit sikerült megtartania, elmenekült.

A Gyulai Rendőrkapitányság B. Zoltánt lopás és rablás bűntettek elkövetésével gyanúsítja és bűnügyi őrizetbe vette. A két felbujtó is őrizetben van, ellenük is büntetőeljárás indult. Rajtuk kívül a rendőrség egy nőt is őrizetbe vett. A 47 éves szegedi Cs. Marian a nyomozás jelenlegi adatai szerint abban segített B. Zoltánnak, hogy eljusson Gyulára, majd a lopás és a rablás után el tudjon menekülni.

forrás:police.hu

FEL