Önvédelmi szemináriumot tartott a MATASZ

2019. december 21. 13:37 | behir

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés megyei és békéscsabai városi szervezete fontos szerepet tulajdonít az önvédelem oktatásának, éppen ezért szemináriumot szerveztek.

„Az önvédelem, önmagunk megvédése nem sport hanem életszemlélet” – ez volt a jelmondata annak a nemzetközi önvédelmi szemináriumnak, amelyet a MATASZ békéscsabai elnöke,  Shihan Gregor László VIII danos mester, tartalékos százados, a MATASZ békéscsabai városi szervezetének elnöke tartott.

A Temesvári Daisho harcművész klub tagjainak részvétele tette nemzetközivé az eseményt. A Széchenyi István Kollégium adott helyt a harminc gyakorló harcművésznek, akik között ott voltak a Nippon Seibukan Akadémia mesterei, Sensei Gasparik Róbert III. DAN, Sensei Adrian Butnariu III. DAN és Sensei Haba József IV. DAN is.

Számos harcművészeti irányzat képviseltette magát, például a kick-box, a shotokan karate, az aikido, a goshinkai karate, a ninjitsu és a ju-jitsu. A Balázs Sándor II. DAN aikido mester vezette bemelegítés utána résztvevők azt gyakorolták, hogy hogyan lehet védekezni támadások ellen golyóstollal, könyvvel és újsággal. Még a tapasztalt harcművészek is elgondolkodtak a rendhagyó megoldásokon.

Az intézkedési technika körébe tartozó bilincselést Sensei Haba József IV. DAN oktatta szakszerű magyarázattal. A szemináriumot a késhasználat, késtámadások elleni védekezés és szabad késpárbaj zárta. Az értékelésnél és az oklevelek átadásánál  Gregor László jelezte, hogy a jövőben szintén rendeznek szemináriumot, ami remélhetőleg ugyanilyen jó hangulatú, sikeres és tartalmas lesz. 

További programok »

FEL