Online versennyel motiválnak az otthoni mozgásra

2020. április 8. 06:25 | Papp Ádám Sándor

A koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta a küzdősportok, a harcművészek képviselőit, hiszen szinte az összes kiírt versenyt eltörölték, vagy elhalasztották. A Békés Megyei Harcművész Szövetség azonban próbál alkalmazkodni a kialakult szituációhoz és országosan egyedülálló online versenyt hirdetett.

A megyei szövetség klubjaiban a legtöbb csoportban kiadott edzésterv alapján, önállóan gyakorolnak a fiatalok, de az online edzés sem volt ritka az elmúlt pár hétben. A szövetség próbálja motiválni a sportok művelőit egy online megmérettetéssel, amely nem más, mint a gyorsasági rúgóverseny.

– A Békés Megyei Harcművész Szövetség vezetője, Gregor László mester találta ki ezt a versenyt. A cél az volt, hogy mozgassuk a gyerekeket ebben az időszakban is. Fontos, hogy megmaradjon a versenyszellem, a küzdeni akarás és motiváljuk őket abba az irányba, hogy sportoljanak, mozogjanak otthon, ebben a mostani helyzetben is – emelte ki Debreczeni Dezső, a Békéscsabai Lakótelepi SE Debreczeni Team vezetőedzője.

A megmérettetés lényege, hogy adott idő alatt ki tud több szabályos gyakorlatot végrehajtani a különböző rúgásfajtákból, fejmagasságban. A verseny április 6-án kezdődött és minden héten egy-egy rúgásszámban lehet beküldeni az otthon elkészített videókat.

– A klubok egy része leállt és ilyenkor újra kell mozgatni, kalibrálni azokat, s az ott sportolóknak gyakorolniuk kell. Úgy terveztük a verseny lebonyolítását, hogy 6 féle rúgást fogunk felmérni egy-egy hétig. Éppen azért nem egyszerre, hogy minél többen kapjanak hozzá kedvet – árulta el Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke.

Az elnök hozzátette: kategóriánként díjazzák majd a legjobb gyakorlatokat, oklevéllel és serleggel. Gregor László arról is beszélt, hogy a jövőben egy hasonló megmérettetést is indítanának, amelynek kidolgozása jelenleg is folyamatban van.

 

További programok »

FEL