Online „gyorsasági rúgó” versenyt hirdet a megyei harcművész szövetség

2020. április 2. 11:32 | behir

A koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta a küzdősportok, a harcművészek művelőit is. A kezdeti bénultság után egyre több életjelet mutatnak a harcosok is. A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjaiban a legtöbb csoportban kiadott edzésterv alapján önállóan folyik az edzés, elsősorban az erőnléti, gyorsasági, állóképességi gyakorlatok kerültek értelemszerűen előtérbe.

Több klub online formában vagy a közösségi hálóra felrakott edzésgyakorlatokkal és online egyenes adásban végrehajtott edzésekkel dolgoznak. Múlt szombaton több, mint ezren vettek részt a Szappanos Zoltán kyokushin karate mester által szervezett és lebonyolított online Karate Maratonon, ahol 9 000 technikát – 3 000 ütés, 3 000 rúgás, 3000 védést – lehetett három részletben teljesíteni. A lehetőséggel több Békés megyei harcművész is élt, ez egyben az összefogást is demonstrálta.

 
Az elmaradt versenyeket pótolják

A versenynaptárakban is alapvető módosulások történtek, szinte minden irányzatban. Amelyik rendezvény időpontja esetleg még nem módosult, ott is változások várhatók.

A megyei programok közül a március elején elmaradt battonyai Barátság Kupa nyílt taekwon-do verseny tervezett új időpontja október 24 lesz. A Kick-box Szövetség versenynaptárában is alapvető változások történtek. Az áprilisi nádudvari Gastro Kupa és a májusi budapesti Világkupa törölve lett. Az augusztus végi belgrádi Gyermek, Kadet és Junior Kick-boksz Világbajnokság új, tervezett időpontja november 13 -22 közt lesz. A szintén Belgrádba tervezett, júliusi Egyetemi Európa-bajnokság versenyét csak 2021-ben rendezik majd meg.

A  kyokushin karatésoknál a június 24-re tervezett szentesi Ifjúsági Világkupát egy évvel eltolták 2021 június 26-ra. A WKF karatésoknál is elmaradnak az olimpia selejtező versenyek, A versenyeknél számolni kell azzal, hogy a járvány után elegendő időt kell hagyni a felkészülésre, másrészt a korosztályi életkor megkötéseket is figyelembe kell venni a szervezőknek és versenyzőknek egyaránt.

 

Versenyt hirdet a megyei szövetség

 

A versenyhiányt szinte lehetetlen pótolni. Ezt próbálja meg a Békés Megyei harcművész Szövetség enyhíteni azzal, hogy meghirdet egy „gyorsasági rúgó versenyt”.

A megmérettetés lényege, hogy adott idő (20 másodperc alatt) ki tud több szabályos rúgást végrehajtani a különböző rúgás fajtákból fej magasságba. A verseny április 6-án kezdődik és minden héten egy–egy rúgás versenye zajlana. A versenyzők otthon elkészítenék a videójukat a végrehajtásról, és elküldenék a megyei szövetségnek.

A versenyt meghirdetik mind a harcművészek, mind az érdeklődő laikusok között is. Részleteket a Békés Megyei Harcművész Szövetség facebook oldalán találhatnak majd az érdeklődők!

Forrás: Békés Megyei Harcművész Szövetség

További programok »

Sport

Makra Noémi is szerekhez lép a szombathelyi Világkupán

Klasszisok az Arena Savariában! A szombathelyi Világkupán a magyarokon kívül tizenöt nemzet sportolói indulnak a hétvégén. Nagy a várakozás a sportágban, hiszen legutóbb nyolc hónappal ezelőtt, a bakui Világkupán versenyzett a mezőny, azóta a koronavírus miatti leállást követően csak kiscsoportos edzéseken tudtak készülni a legjobbak, ráadásul Challenge Világkupából idén ez lesz az első, és eddig úgy tűnik, az egyetlen is.
12:27
FEL