Online is zajlik az oktatás a zeneiskolában

2020. december 17. 15:49 | Csiffáry Zsuzsanna

A zeneoktatás az egyik olyan oktatási platform, amit nagyon nehéz online formában tanítani – mondta el a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatóhelyettese. Hozzátette, hogy online és személyes formában is zajlik a tanítás a zeneiskolában.

Kovács Judit zenetanár elmondta, hogy minden másban is új feladatok elé állítja a pedagógusokat a jelenlegi helyzet. A fertőtlenítés és a maszkhasználat mellett más biztonsági intézkedést is bevezettek. Két zongorára a jelen helyzetben azért van szükség, hogy betartsák a kellő távolságot. Hozzátette, hogy a zeneoktatásban nélkülözhetetlen a személyes kontaktus.

Ezt az állítását megerősítette Szomor István igazgatóhelyes is, aki kiemelte, hogy az azonnali visszajelzés nagyban befolyásolja a diákok fejlődését. Fontos, hogy tudják manuálisan is javítani a növendékeket, segíteni őket a kézmozdulataikban. A vezetőség figyelembe veszi a szülők kérését, és igény szerint online vagy személyesen történik a gyermekek oktatása.

Galéria

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL