Jön a következő szabadtéri hangszerbemutató hangverseny!

2021. május 15. 17:47 | Csiffáry Zsuzsanna

Hangszerbemutató hangversenyt tartottak a Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti iskola hallgatói szombat délután. Az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, hogy fontosnak tartja az ilyen körülmények között megrendezett eseményt. Szomor István úgy gondolja, hogy ebben a formában sokkal többen látogathatják meg a hangszerbemutató hangversenyt.

Szombaton délután léptek a közelmúltban elkészült tószínpadra a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti iskola hallgatói. Több körben mutatták be a vonós-, fúvós, illetve ütős és népi hangszereket. Az intézmény igazgatóhelyettese, ezúttal mint konferanszié interaktív módon kommunikált a közönséggel. A CsabaPark tószínpada körül sokan megálltak a zene kedvéért.

- Mindig a zeneiskolában tartjuk az ilyen jellegű bemutatóinkat. Májusban ez az első ilyen szabadtéri hangszerbemutató hangversenyünk, itt a CsabaPark tószínpadán. A másodikat a Széchényi Ligetben rendezzük majd május 29-én, szintén szombati napon 15 órakor, a Körösök Völgye Látogatóközpontnál - fogalmazott Szomor István

Az igazgatóhelyettes hozzátette, hogy nagyon izgalmas szabad ég alatt tartani ezt az eseményt, ahol nagyobb kedvvel ülnek le, vagy állnak meg a zenét kedvelők. Céljuk, hogy hagyományt teremtsenek az interaktív zenei eseményből. 

 

Galéria

További programok »

Kultúra

Blahalouisiana a Stégen

A Blahalouisiana lépett szombat este a Csabagyöngye Stég fedélzetére. A közönség egyharmada a murin lejtett – igaz eleinte félgázzal –, a másik a Munkácsy-hídon és a Stéggel szembeni Peronon héderezett, valamint a maradék harmad pedig a belga-orosz meccset nézte otthonában.
09:05
FEL