Önkormányzati választás: Gyulán és Orosházán is kiderült, kit indít a Fidesz

2019. július 10. 12:03 | behir

Két Békés megyei nagyvárosban: Gyulán és Orosházán is bejelentették a napokban, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség kiket indít az idei, őszi, önkormányzati választáson. 

 

Gyula: Megszokott arcok az indulói listán

A fürdővárosban kedden tartott sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester, a helyi szervezet elnöke elmondta, hogy az elmúlt hetekben a párton belül lezajlott jelölő-gyűlésen egyhangúlag a jelenlegi gyulai polgármestert, Görgényi Ernőt támogatta a bizottság  – számolt be a Gyulai Hírlap. A 2. számú választókörzetben Ökrös István indul, aki 1994 óta minden választást megnyert, ő a képviselő-testület rangidős tagja. 

Új képviselőjelölt indul a 3. számú választókörzetben Veres András személyében, aki helyi vállalkozóként, a tanyavilágban civilként dolgozóként, valamint az önkormányzat gazdasági bizottságának tagjaként már bizonyított– mondta el a polgármester. A 4. számú választókerületben Mittag Mónika indul újra, aki a gyulai nemzetiségi önkormányzat vezetője is egyben. Az 5. számú választókerületben Torma Béla indul újra, aki 2002 óta képviseli Belső-Törökzugot és Ajtósfalvát. Kónya István alpolgármester lesz a 6. számú választókerület jelöltje, aki eddig is sokat tett a hozzá tartozó területekért. A 7. számú választókörzetben Alt Norbert alpolgármester indul, aki az elmúlt választásokon mindig a legjobb eredményt, a legmagasabb támogatottságot érte el. Magabiztosan nyerte meg 2017-ben az időközi választást Kiss Szabolcs, aki a 8. számú választókörzet jelöltje lesz. A 9. számú választókörzetben Kiss Tamásné indul, aki a városvezető elmondása szerint munkája és gyermekei mellett is időt szán a közösség ügyeinek hatékony képviselésére. A 10. számú választókörzetben Szabó Károly indul újra, aki nagyon nehéz feladatot vállalt magára 2010-ben, hiszen azelőtt Gyulavárinak két képviselője volt, de lecsökkent az önkormányzati képviselők és a körzetek száma is, így egyedül kell a városrész ügyeit képviselnie. Az 1. számú választókörzetnek 2006 óta Görgényi Ernő a képviselője, aki ismét elindul a körzetért.

 

 

Orosháza: Régi-új nevek a jelöltek közt

Orosházán elsőként a Fidesz helyi szervezete nevezte meg képviselő-jelöltjeit. Azt már korábban bejelentették, hogy a párt polgármester-jelöltje Dávid Zoltán lesz, ő ismertette a város tíz körzetének fideszes jelöltjeit – olvasható az Oroscafe-n.

– A névsorban nagy változás nem történt. Olyan hiteles helyi embereket választott meg egyhangúlag szervezetünk, akik lokálpatriótaként eredményesen képviselhetik minden orosházi lakos érdekét – fogalmazott Dávid Zoltán, hozzátéve hogy magától és a képviselőktől hatékony kampányt, októberben pedig jó választási eredményeket vár.

A Fidesz orosházi jelöltjei:

1-es körzet: Tóth Zoltánné

2-es körzet: Béres Enikő

3-as körzet: Németh Béla (függetlenként, de a Fidesz támogatásával)

4-es körzet: Lövei Ferenc

5-ös körzet: Szokolai-Olasz Mónika

6-os körzet: Bojtor István

7-es körzet: Kovács Péter

8-as körzet: Tóth-Kása Sándor

9-es körzet: Fejes Róbertné

10-es körzet: Antal László

További programok »

FEL