Miért nem ismerjük a rendőri karjelzéseket?

2023. szeptember 26. 18:53 | Such Tamás

Múlt csütörtökön karos forgalomirányítás volt Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Dózsa György út kereszteződésénél. Általában rendőr általi forgalomirányítás akkor válik szükségessé, ha meghibásodik a rendőrlámpa, vagy ha a rendőrség munkatársai gyakorolnak. Ezúttal az utóbbi zajlott.

Pontosabban az előző héten rendezték meg országszerte a Biztonság hete programfolyamot, amelyhez idén is csatlakozott a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A forgalomirányítás ürügyén egy olvasónk megjegyezte, szemmel láthatóan, még a rutinos autósok sincsenek tisztában a rendőri karjelzésekkel. Egyszer pedig majdnem elütötték a forgalomirányítót.

 

Karos forgalomirányítás Békéscsabán – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Mindezzel kapcsolatban a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát kerestük meg. Elmondták, a közelmúltban a Magyar Rendőrség TikTok csatornájára került fel egy kis videó a karos forgalomirányításról.

Hozzáfűzték, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság is készít egy olyan videót, amely részletesen bemutatja a karjelzéseket és azt, hogyan kell rendőri forgalomirányítás mellett közlekedni.

Hírportálunk természetesen az elsőkként mutatja be majd a kismozit.

További programok »

Kék hírek

Ismerőse banki adataival vásárolt magának telefont a szentesi férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 32 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is más ügyből kifolyólag letartóztatásban lévő szentesi férfi ellen, aki bankszámlához tartozó belépési kódok jogosulatlan felhasználásával okozott kárt a bankszámla tulajdonosának.
2023. november 28. 10:08
FEL