300 óvodás mutatta be Békéscsaba belvárosában a szabályos közlekedést

2023. szeptember 21. 11:30 | D. Nagy Bence

Óvodások egész serege mutatta be a szabályos közlekedést a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bartók Béla úti épülete körüli zebrákon. A zebrazsaruk, valamint a rendőrség munkatársainak segítségével lebonyolított akció a Biztonság hete elnevezésű országos eseménysorozat részeként zajlott.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Magyar Biztosítók Szövetségével közösen immár hetedik alkalommal rendezi meg a Biztonság hete programsorozatot. A kezdeményezéshez idén is csatlakozott a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya.

– Ebben az évben a gyermekek biztonsága és a gyalogos-átkelőhelyen való szabályos közlekedés a Biztonság hete fő témája. A kollégák ezen felül természetesen igyekeznek minden szabályszegőt kiszűrni, különös figyelemmel a biztonsági öv és a biztonsági gyermekülés helyes használatára – mondta el a behir.hu-nak Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Fotó: D. Nagy Bence/behir.hu

 

A csütörtöki békéscsabai akcióhoz a vármegyeszékhely öt óvodája csatlakozott, akiket harminckét zebrazsaru segített.

– A mintegy háromszáz óvodás mellett a már iskoláskorú zebrazsaruk is megjelentek, hogy felhívják a figyelmet az őket érintő legfontosabb szabályokra. Fontos, hogy már ebben a korban megtanulják a kisgyermekek azokat az alapvető normákat, amelyek a saját és mások biztonságát szolgálják a közlekedésben – emelte ki a sajtóreferens.

Fotó: D. Nagy Bence/behir.hu

 

A nagyjából húszperces bemutató során a forgalmas kereszteződésben rendőri irányítás mellett közlekedhettek az autósok, akik számára – mint azt a sajtóreferens elmondta – egy hamarosan megjelenő kisfilm nyújthat segítséget, amelyben a legfontosabb karjelzéseket mutatják be a rendőrség munkatársai.

Galéria

További programok »

FEL