Nyílt napot tartott a Torna Club Békéscsaba

2019. február 13. 08:46 | Gyemendi Réka

Nyílt napot tartott a Torna Club Békéscsaba kedden. Az eseményt minden évben megrendezik, céljuk, hogy rátaláljanak azokra a tornázni vágyó, tehetséges gyerekekre, akik a klubban alapozhatják meg a jövőjüket. A rendezvényen az 1-4. osztályos tornászok mutattak be gyakorlatokat különböző tornaszereken, így például talajon és gerendán is.

Zsilinszki Tünde Európa Bajnok tornász, nemzetközi tornászbíró elmondta: azért fontos ez a nyílt nap a jelentkezés előtt, mert így a szülők és az érdeklődő gyerekek megnézhetik, hogy hová fejlődnek a tornászok a 4 év alatt.

– Mindenkinek  ajánlani tudom ezt a mozgásformát, hiszen aki itt tanul, olyan mozgáskoordinációt sajátít el, amelyet később bármilyen más sportágnál hasznosíthat. A nálunk tanulók indulhatnak versenyeken, így ifjúsági vagy felnőtt másodosztályban is, de különböző tanfolyamokon is részt vehetnek, ilyen a gumiasztal-tanfolyam. A csiszolatlan gyémántokat keressük és célunk, hogy a kislányok válogatottak legyenek. A tornászok Európa-bajnokságon, világbajnokságon és Olimpián is indulhatnak – összegzett Zsilinszki Tünde.

 

Kép: Tóth Áron

 

A szakember hozzátette: a gyerekek kiválasztása már korábban elkezdődött, hiszen több óvodás gyermek érkezett hozzájuk egy Óvodás Olimpia részeként. Ezen kívül a Bukfencakadémiát is remek lehetőségnek nevezte arra, hogy rátaláljanak a legügyesebb kislányokra.

Február 19-én, kedden 17 órától a Torna Club Békéscsaba egy további felmérést tart a jelentkezők közt, ahol még pontosabb képet kaphatnak majd arról, ki az, aki alkalmas tornásznak.

További programok »

FEL