Nyílt levél a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának

2016. július 8. 17:42 | behir.hu

Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Békéscsaba

 

Tisztelt Hódsági Tamás Elnök Úr!

 

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál tapasztaltak miatt nyílt levéllel fordulunk Önhöz.

Megdöbbentőnek és méltatlannak ítéljük, azt a fellépést, ügyintézést, amellyel szembesültünk a közelmúltban. Először csak azt hittük, hogy ez esetleges személyes problémája, „unszimpátia” az ügyintézők részéről, de egy a múlt héten tartott vállalkozói találkozón kiderült, hogy a velünk szemben tanúsított magatartás nem egyedi eset.

2016.06.24-én a Békés Megyei Hírlap hasábjain megjelent egy hirdetmény miszerint a kamarai választási névjegyzék kifüggesztésre került és 2016.06.24. és 2016.07.08. között megtekinthető. Mi, többekkel együtt úgy gondoltuk, hogy élni kívánunk e jogunkkal és be kívánunk tekinteni a névjegyzékbe. Néhány esetben még a névjegyzék kifüggesztésének tényét is letagadta a kamaránál munkát végző ügyintéző.

Mikor személyesen megjelentünk a kamaránál megdöbbentő dolgot tapasztaltunk: a mi esetünkben ugyan lehetőséget kínáltak a betekintésre, de megdöbbentő körülmények között: olyan hangnemet, pressziót gyakorolva ránk mely kizárja a tisztességes eljárásrendet.

Példaként említjük, hogy Laduver Tímea esetében a névjegyzék áttekintésekor felmerült kérdésekre első körben nem kapott választ, majd a nyomatékosított kérdésekre csak homályos vagy a szomszéd irodában lévő kollégára hivatkozó választ kapott. A névjegyzék áttekintését követően felkereste az illetékes ügyintézőt, aki minden kérdésre azt a válasz adta,- szó szerit idézve-: „Nem mondok semmit!”

 

Tisztelt Elnök Úr!

Ön jogszerűnek tartja- e, azt, hogy több kollégáját összeverbuválva, elkísérnek engem – Frankó Attilát- egy olyan irodahelységbe, ami ügyfelek elől el van zárva, majd abban a szerény helyiségben minél frusztrálóbb körülményeket teremtve, idegesen és agresszíven kommunikálva csak olyan tessék-lássék módon engednek betekintést a dokumentumba.

Ön megfelelő eljárásnak tartatja, mikor különböző paranoiás viselkedést produkálva az emberrel még a szemüvegét is levetetve a félelemkeltés eszközeit bevetve kikeresnek egy „nagy könyvből” és az egyik kollégája rámutat, hogy ott van a keresett név majd becsapja a könyvet.

Ez Ön szerint morális eljárás-e?

Véleményünk szerint az ehhez hasonló nyomásgyakorló eljárás nem lehet egyedi eset, és feltételezhetően tucatjával vannak olyanok, akiknek tagként szerepelniük kellene a névsorban, de hiányoznak belőle, ez mindenképpen indokolja, hogy a kamarai tisztújítás eljárása újragondolásra kerüljön.

Kérjük, hogy:

  • A kamara kezdeményezzen vizsgálatot a fent említett eljárási szabálytalanságok miatt!
  • Intézkedni szíveskedjen, hogy a nyomásgyakorlás a választási eljárásban csírájában kerüljön kiirtásra és biztosítva legyen a demokratikus megújulás lehetősége a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál.
  • A kamara illetékes szervezeti egysége függessze fel a választási eljárást és az előbb ismertetett szabálytalanságokra való hivatkozással 2016. augusztus 02. napjában határozza meg a névjegyzékbe való felvétel lehetőségét.

Mielőbbi válaszát várva:

 

                               Frankó Attila                                                                    Laduver Tímea

 

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jövőhét elejére igért választ szerkesztőségünknek a nyílt levél témájában. 

 

 

 

FEL