Nyeregben Békésben – karácsonykor a 7.Tv műsorán

2022. december 19. 13:50 | behir.hu

A közelmúltban tartották a Nyeregben Békésben című film szakmai bemutatóját Békéscsabán, a Center moziban, december 25-én 20.20 órától és 26-án 12.30 órától pedig a 7. Tv is műsorára tűzi Major Gyula filmjét.

Két és fél évig tartott a film elkészítése, mert a forgatás kezdete éppen a pandémia kialakulásának idejére esett. Mint azt Major Gyula, a film rendezője elmondta, a 95 perces film célja, hogy bemutassa az ember és a ló kapcsolatát. Ebben a mai, stresszel teli időszakban különösen érdemes odafigyelni az állat és az ember közti kapcsolat jótékony hatására is. 

– Lóval foglalkozni nagyon jó! Gondoljunk csak bele, hogy ez a jószág mindig is ott volt az emberek életében. Bár napjainkban visszaszorulóban van az állathoz kötődő foglalatoskodás, de megfigyelhető egyfajta gondolatváltás ezen a területen – tette hozzá.  

A Nyeregben Békésben elkalauzolja a nézőt megyénk lótenyésztésének bölcsőjébe, a mezőhegyesi birtokra. Megismerhetjük belőle a tenyésztés kialakulásának kezdetét, a több mint kétszáz éves múltat. Az események mintegy 40 helyszínen játszódnak, Békés megyén kívül még budapesti Kincsem Parkban és a Nemzeti Vágtán is készültek felvételek.

A film révén betekintést nyerhetünk a Békés megyében működő neves szabadidős- és lovassport egyesületek tevékenységébe, programjaiba, sőt, még a lóversenyekbe is. Mindemellett az életükről, sikereikről mesélnek a Békés megyei lovassport kiválóságai, és láthat a néző lovas edzéseket is.

A Nyeregben Békésben megtekinthető december 25-én 20.20 órától és december 26-án 12.30 órától a 7. Tv műsorán.

 

 

További programok »

FEL