Nyáresti csevej

2016. július 4. 15:56 | behir.hu

Ónodi Eszter, Vásáry Tamás és Szolnoki Tibor is vendége lesz azoknak a beszélgetéseknek, melyeket egy hónapon át tartanak a gyulai Almásy-kastély kávézójának teraszán, hogy a nyár során a fürdővárosban fellépő művészekkel közvetlenül is találkozhasson a közönség.

Nyáresti csevej címmel indul jó hangulatú és egyben tartalmas beszélgetéssorozat július 9. és augusztus 8. között, melyek vendégeiként népszerű művészek, a színészek mellett rendezők és zenészek is mesélnek produkcióik háttérmunkálatairól, valamint a városhoz fűződő színes történeteiket is megosztják az érdeklődőkkel. A Gyulai Várszínház és az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. közös rendezvénysorozatának a gyulai Almásy-kastély kávézójának terasza szolgál impozáns helyszínül.

Elsőként mindjárt ezen a szombaton, július 9-én a Jászai Mari-díjas színésznő, Ónodi Eszter felel az est házigazdája, Csomós Éva újságíró kérdéseire. A többek között A napfény íze, a Jadviga párnája, a Meseautó, a Swing és a Portugál című filmekből is ismert színésznő a budapesti Katona József Színház Ahogy tetszik című előadása kapcsán érkezik Gyulára, ám fellépése előtt, 18:30-tól az Almásy-kastély kávézójának teraszán is találkozik az érdeklődőkkel.

Néhány nappal később, július 15-én a Gyulára már hazajáró drámai színész, Trill Zsolt lesz a kávéházi terasz vendége, aki rengeteg helyi emléke mellett az idei itteni szerepe, III. Richárd megformálásának körülményeibe is beavatja a közönséget. A Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művésszel folytatott beszélgetés 18:00 órakor kezdődik.

Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Halmos Béla Népzenei és Világzenei fesztivál különleges fellépője a Halmos Béla mesterhegedűjét jelenleg használó Lipták Dániel, aki a fesztivált megelőző napon, július 18-án 18:00 órától a hangszerről és a muzsikálás öröméről is beszél a zenekedvelőknek.

A rendezvénysorozat legkülönlegesebb hangulatú, fáklyafénnyel világított beszélgetése július 25-én várja a későn is ébren lévőket, hiszen amint véget ér a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertje, 23:00 órától a világ minden tájáról érkező fiatal zeneművészeket vezénylő, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas zongoraművész, Vásáry Tamás lesz a kastély teraszának vendége egy kellemes nyáresti csevejre.

Tavaly volt száz éve, hogy bemutatták minden idők legnépszerűbb operettjét, az idén nyáron Gyulán is látható Csárdáskirálynőt. A „Hajmási Péter, Hajmási Pál”, a „Jaj, cica” vagy épp „A lyányok, a lyányok” című örökzöldeket felsorakoztató produkció kapcsán a rendező, a Jászai Mari-díjas színművész, énekes Szolnoki Tibor július 26-án 19:00 órától mesél a közönségnek.

A Nyáresti csevej rendezvényei belépőjegy váltása nélkül látogathatók, de az estekre érdemes előzetesen asztalt foglalni a gyulai Almásy-kastély 66/652-218-as telefonszámán.

FEL