Nyáresti csevely: Trill Zsolttal egy asztalnál

2016. július 14. 09:05 | Laczkó Viktória

Folytatódik a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Gyulai Várszínházzal közös, Nyáresti csevej című sorozata.  Most pénteken Trill Zsolt lesz Csomós Éva újságíró vendége.

Interjút csak ritkán ad, úgyhogy különleges lesz a péntek esti beszélgetés Trill Zsolttal a gyulai Almásy-kastélyban. A Várszínház III. Richárd előadásának címszereplőjével a bemutató előtt találkozhatnak a színház – és a színész – kedvelői. Ha kell, a várfokon szaladgál, falra mászik vagy épp a csónakázó tóban mártózik meg szerepe szerint, de bármi legyen is a feladat, Trill Zsolt mindig hihetetlen energiával és különös átéléssel formálja meg karaktereit.

Aki az elmúlt hosszú évek során a Gyulai Várszínház darabjaiban látta, egész biztosan emlékszik rá, de számos beregszászi, debreceni, a Nemzeti Színházban vagy épp változatos filmszerepei kapcsán tekintik ma őt a hazai színjátszás egyik legfigyelemreméltóbb alakjának. Igazi átlényegülő művész, kinek játékát a közönség és a szakma egyaránt elismeri és számos elismeréssel méltatja.

Ezekben a napokban Shakespeare egyik legismertebb drámájának címszerepében, III. Richárdként lép a gyulai színpadra.

Interjút csak ritkán ad, ezért is számít különleges alkalomnak, hogy pénteken 18 órakor az Almásy-kastély teraszának vendégeként köszönthetjük, ahol szerepéről, a darab előkészületeiről, gyulai élményeiről és a színjátszás nehezen megragadható csodájáról mesél az érdeklődőknek.  A Gyulai Várszínház és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont rendezvénye térítésmentesen látogatható, azonban érdemes asztalt foglalni a (06-66) 650-218-as telefonszámon.

FEL