Hirtling István a Nyáresti csevej vendége

2016. augusztus 2. 14:03 | Laczkó Viktória

Az Almásy-kastély Nyáresti csevej című programsorozatának következő vendége Hirtling István színművész lesz, akivel augusztus 4-én Csomós Éva újságíró beszélget. A népszerű színész tavaly a My Fair Lady Higgins professzoraként lépett a gyulai színpadra, idén Vajda Katalin: Anconai szerelmesek című vígjátékának főszereplőjeként nevetteti meg a közönséget a Várszínház tószínpadán.

Hirtling István prózai és zenés színházi előadásokban, klasszikus és kortárs színművekben egyaránt hitelesen, különleges karizmával formálja meg karaktereit: jót, rosszat, csúfat, gonoszat, hőst, de mindegyikben egyedit felmutatva. Ahogy mondani szokta, a rendezők nem hagyják neki, hogy a korábban már használt szerepformálási elemeket alkalmazza.

- Akár komédia, akár tragédia, szerepeimben leggyakrabban az emberi esendőséget keresem. Azt, amit az ember annyira szeret mások előtt leplezni, tagadni, hogy ne látszódjon gyengének, mert mindenki erősnek és győztesnek akar mutatkozni. Ezek mögött a győzelmek mögött azonban mindig erős vívódás van, utak keresése és tépelődés, mivel az igazán nagy küzdelmek soha nem egy másik emberrel folynak, hanem saját magunkkal. A közönségnek nagy szüksége van ezek felismerésére, és számos olyan apró kis momentum van, amivel ez nem csak bemutatható, hanem a néző is meglephető – mondta érdeklődésünkre a művész.

Az augusztus 4-én (csütörtök) 20 órakor kezdődő beszélgetésen azonban számos más, érdekes téma is felmerül.

Az est térítésmentesen látogatható, ám érdemes előre asztalt foglalni a (06-66) 650-218-as telefonszámon.

FEL