November 13 a kedvesség napja

2016. november 11. 15:27 | Fekete Kata

Minden év november 13-án tartják a Kedvesség világnapját. Amely abból az apropóból jött létre, hogy ráirányítsák a figyelmet a kedvességre, az egymás iránt tanúsított megértésre és segítőkészségre.

- Azért időzítjük november 13-ra a több éve hagyománnyá vált karitatív akcióink kezdőnapját, hogy a világnaphoz kapcsolódva még nagyobb figyelmet kaphassanak a nélkülözők gondjai. Sokszor keresnek fel minket irodánkban a segítségre szorulók, találkozunk a lakosok megélhetési nehézségével, amelyek mutatják, hogy Békéscsabán is sokan nélkülöznek.  Tudjuk, hogy a szegénység problémája nem oldható meg egyetlen kedves aprósággal, de talán egy gesztussal kicsit enyhíteni lehet a rászorulók nehézségein - mondta Miklós Attila, az MSZP Békés Megyei 1. Választókerületi Helyi Szervezetének elnöke.

Vasárnap, Békéscsabán a Szent István téri padokra helyezik azokat a szimpatizánsaink által készített sálakat, amelyekkel kapcsolatban idén is arra bíztatják a csabaiakat, hogy ha szükségük van rá, vegyék el, és ha tudnak olyanokról a környezetükben, akik rászorulnak, vigyék el nekik.

AzMSZP az év végi ünnepek közeledtével idén is több intézménybe tervezi eljuttatni a ruhákból, tartós élelmiszerekből, a gyerekek számára játékokból és könyvekből álló csomagokat. Várják a rászorulókkal együtt érzők adományait, amelyeket december hónapban fogunk eljuttatni a kiválasztott intézményekhez, családokhoz.

 

 

FEL