Növelnék Gyomaendrőd turisztikai vonzerejét – 3 milliárdból fejlesztik a fürdőt

2022. május 20. 06:13 | Hidvégi Dávid

3 milliárd forintból fejleszthetik a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kempinget, azzal a céllal, hogy növeljék a város turisztikai vonzerejét. A beruházással a településen új munkahelyeket teremtenek, továbbá az önkormányzat arra számít, hogy növekszik majd a városba érkezők és az ott megszálló vendégek száma.

A Liget Gyógyfürdő és Kemping rekonstrukciójára a kormány közel 3 milliárd forintot biztosít. A munkálatok részeként a kivitelezők újabb medencéket és csúszdaparkot építenek, illetve az energiahatékonyságra is törekednek majd.

– Az uszoda épülethez kapcsolódóan pedig lesz egy belső átalakítás, az öltözőket átépítik, illetve belülről egy termálvizes medencét nyúlik majd be a szabadba. Ez az év minden szakaszában látogatható medence lesz fedéssel azért, hogy rossz idő esetén is ki lehessen menni – fogalmazott Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere.

A gyógyfürdő mellett a szálloda is bővül, kapacitását nyolc új, azonos méretű, de különböző kialakítású apartmanházzal bővítik. Az étterem-söröző is megújul, de épül egy elektromos kisautó pálya és új, 43 férőhelyes parkoló is az új biciklitárolók mellett.

További programok »

Itthon

Kisebbek és drágábbak lesznek idén a karácsonyfák

Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén? Melyik a magyarok kedvenc fajtája, melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal bír? És miért lesznek idén kisebbek a karácsonyfák? Szakértő segített a válaszadásban a sokszinuvidek.hu-n.
2022. november 26. 17:41
FEL