Novák: Egyszerűbben igényelhetők az otthonfelújítási támogatások

2021. április 17. 13:00 | behir.hu

Még többen igényelhetik a 2021. január 1-jén bevezetett otthonteremtési és otthonfelújítási támogatásokat.

 

– Egyszerűbben és szélessebb körben igényelhetők támogatások az otthonteremtés és otthonfelújítás kapcsán – osztotta meg közösségi oldalán Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A változtatások szerint bővült  többek között az otthonfelújítási támogatás igénylésénél elszámolható felújítások köre.

Akik hivatásukból fakadóan a munkáltatójuk által biztosított szolgálati ingatlanban élnek, a saját tulajdonú otthonuk felújítására kérhetik az otthonfelújítási támogatást anélkül, hogy korábban 1 évet ott laktak volna – közölte a miniszter.

További változás, hogy a Nemzeti Mintaterv Katalógusból letölthető családi házak tervdokumentációinak adaptációs költségei is elszámolhatók a CSOK-ból, így például a telekre igazítás vagy az engedélyeztetés is. Szintén könnyítést jelent, hogy az otthonfelújítási kölcsön felvételénél az igénylő olyan közeli hozzátartozót is bevonhat adóstársként, aki egyébként nem tartozik a támogatotti körbe: szülőt, nagyszülőt, testvért és élettársat is.

Novák Katalin arról is beszámolt, hogy a 2020-ban megkezdett építkezésekre vonatkozó adó-visszatérítési támogatás kapcsán átmeneti kedvezmények vehetők igénybe.

Forrás: Facebook/Novák Katalin

További programok »

Életmód

FEL