Már több, mint 20 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatás

2021. július 23. 10:53 | behir.hu

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter adott újbóli tájékoztatást a támogatás felhasználásával kapcsolatban.

– Az otthonfelújítási támogatás azoknak segít, akik jobb körülmények között szeretnék nevelni a gyermekeiket. Egy maximum 3 millió forintos, vissza nem fizetendő támogatásról van szó, amellyel a felújításra kifizetett összeg felét lehet visszaigényelni – idézte fel közösségi oldalán Novák Katalin.

Az összeg többek között konyhafelújítás estén beépíthető konyhagépekre vagy éppen fürdőszoba felújítására, tetőszerkezet, kerítés, nyílászárók cseréjére, napelemek telepítésére mind igénybe vehető. A támogatás mellett az ún. otthonfelújítási kölcsön is megigényelhető.

– Már több, mint 20 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást, közülük több, mint 10 500 család pedig már meg is kapta! A kérelmeket egészen 2022 végéig be lehet adni – hangsúlyozta a miniszter.

Forrás: FB/Novák Katalin

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL