Női röplabda Eb - Vereséggel búcsúzott a magyar válogatott

2019. augusztus 30. 05:39 | behir

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a holland csapattól a budapesti társrendezésű női röplabda Európa-bajnokság hatodik játéknapján, ezzel búcsúzott a kontinenstornától.

A magyar válogatott a pénteki nyitónapon 3-0-ra legyőzte az észteket, szombaton a románoktól 3-1-es vereséget szenvedett, hétfőn az azeriektől kapott ki 3-0-ra, majd szerdán a horvátoktól ugyancsak 3-0-ra. A hollandok összes eddigi találkozójukat 3-0-ra nyerték meg.

A belga Jan De Brandt irányította nemzeti csapat egy győzelemmel és négy vereséggel csoportja ötödik helyén végzett.

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

A hollandok az elmúlt évek egyik legjobb válogatottjaként döntőt játszottak a legutóbbi két Eb-n, illetve elődöntőig jutottak a tavalyi vb-n és a 2016-os riói olimpián is.

Nem kezdte megilletődötten a magyar csapat a mérkőzést esélyesebb ellenfelével szemben. Ezt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a rivális, és bár a házigazda együttes több szép akciót is bemutatott - elsősorban Szakmáry Gréta jeleskedett -, egy pillanatig sem volt kérdéses, melyik csapat nyeri az első felvonást.

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

A második játékrészt Török Katával, Dékány Bernadettel, Gyimes Zsófiával és Miklai Zsanettel kezdték a magyarok, utóbbi a torna során először lépett pályára. A hollandok hatékonyabban blokkoltak, mint korábban, a hazai támadások sokszor visszapattantak, de 3-9 után Gyimes, majd Bleicher Réka szerváival egy pontra felzárkózott a magyar együttes. Miklai több pontot érő ütést is bemutatott, de mivel a szett második felére a magyarok nyitásfogadása visszaesett, a hollandok még az elsőnél is nagyobb különbséggel nyerték a játszmát. A rivális 2-0-s vezetésével biztossá vált, hogy Magyarország nem jut nyolcaddöntőbe.

A harmadik etap első három pontját a magyarok szerezték, 5-1-re is vezettek, de a hollandok hamar fordítottak néhány jó akcióval. A magyar játékosok szépen helyt álltak az erősebb rivális ellen, lelkesen röplabdáztak, így sokáig tartották a lépést a világsztárokkal teletűzdelt ellenféllel, amely azonban 15-15 után ellépett, sőt, egyetlen pontot sem engedett a magyar csapatnak, így 72 perc alatt megnyerte a találkozót.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hollandok feladóátlója, Lönneke Sloetjes volt 18 ponttal, a magyaroknál Szakmáry és Miklai Zsanett is 5-5 pontot szerzett.

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

A mieink ezzel befejezték az Európa-bajnoki szereplésüket, Liliom Rita és Sándor Renáta pedig a pályafutását

A budapesti hatost a hollandok nyerték az azeriek előtt, vasárnap két nyolcaddöntőt rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában.

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 5 győzelem/0 vereség, 2. Azerbajdzsán 4/1, 3. Horvátország 3/2, 4. Románia 2/3, 5. Magyarország 1/4, 6. Észtország 0/5.

 

Forrás: MTI

 

Galéria

 

További programok »

FEL