Nőgyógyászati onkológiai világnap a Mályvavirággal és a BRSE csapatával

2020. szeptember 20. 14:04 | behir

Szeptember 20-a tavaly óta a nőgyógyászati onkológiai világnap, melyet az ESGO ENGAGe európai betegszervezetek szövetsége hívott életre. A világnap célja, hogy nemzetközi szinten, összefogással - segítségül hívva a sportot - hívják fel a figyelmet a nőgyógyászati daganatos betegségekre, a megelőzésre, a tünetekre, a kezelés lehetőségeire.

A Mályvavirág Alapítvány 2017 óta tagja az európai szervezetnek, s ebben az évben a röplabdát, és a Békéscsaba Röplabda SE csapatát hívta segítségül a nemzetközi figyelemfelhíváshoz.

Sajnálatosan a Salgótarjánba tervezett rendezvény a járvány miatt elmarad, így az online World GO Day "műsorfolyamhoz" csatlakozott a BRSE is a következő videóval:

 

 

– Sportegyesületként, csapatként mindenkor fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást, ilyen és ehhez hasonló témák iránti érzékenyítést – írják a BRSE közösségi oldalán.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a mai nap folyamán a Mályvavirág facebookoldalán, számos szakmai és egyéb felvételt látható a HPV megelőzéséről és a nőgyógyászati daganatok tüneteiről.

További programok »

FEL