Nincs jó bőrben a csabai sztárkakas, segítséget kér befogadója

2024. május 2. 15:28 | behir.hu

Rátámadtak Sanyira, a Munkácsy tér nagy népszerűségnek örvendő kakasára, emiatt rossz állapotba került.

Igazi celebbé nőtte ki magát a Munkácsy tér lakója, a legendárium szerint a piacról, gazdájától megszökött Sanyi. A kakast sokan megszerették, igazi látványossággá, tananyaggá is vált, még Facebook-csoport is létrejött, ahol rendre megjelennek a csabai celebről szóló legfrissebb információk. 

Többek közt itt is szárnyra kapott a hír, hogy Sanyit nemrég bántalmazhatták, emiatt rossz egészségügyi állapotba került – többen is azt írták, hogy a madár megviselt, taraja megfakult. Innen értesült Fekete Vanda, a Fekete tanya vezetője is, majd a kakas segítségére sietett.

"Tegnap este egy segítőkész barátnőmmel elmentünk Sanyiért, és elhoztuk ide a tanyára. Látszik rajta, hogy nem igazán érti a helyzetet. A körülményekhez képest jól van, eszik, iszik, kapirgál és reggel kukorékolással ébresztett bennünket. A mai napon állatorvoshoz visszük, hogy mi és Békéscsaba is megbizonyosodjon róla,hogy szeretett kakasunknak nem lett komolyabb baja" – írja Facebook-posztjában. 

Fekete Vanda szerint nem véletlen, hogy a sors összesodorta a madárral, akinek el kellett hagynia otthonát, és most neki is hasonló körülményekkel kell szembe néznie, így a közösség segítségét kérte. 

 

További programok »

FEL