Netflix helyett Nyetflix? - Pórul járnak a közös jelszóval trükközők

2022. december 26. 16:40 | behir.hu

A streamingszolgáltató 2023-tól kezdve fokozatosan szigorít azokkal szemben, akik ugyanazt a fiókot használják külön-külön háztartásokból.

Szigorít a világ egyik legnagyobb streamingplatformja. Bár a koronavírus-járvány során szinte minden hasonló szolgáltató növelni tudta bevételeit, köszönhetően a korlátozásoknak, a Netflix elmúlt évi pénzügyi eredményei jelentősen elmaradtak a várakozásoktól.

A streamingszolgáltató több különféle megoldási ötlettel előállt az elmúlt időben. Idén novemberben elindították például az olcsóbb, de reklámokkal megszórt és kisebb filmválasztékot felvonultató csomagot. Ez a verzió ezidiág nem volt népszerű, a Wall Street Journal cikke szerint így a cég legjobb döntése az lehet, hogy véglegesen megszüntetik a jelszómegosztást.

Ez a döntés azonban nagyobb hullámokat is vethet: egyfelől a Netflixnek jól jönne, ha a nagyjából 100 millió nem fizető felhasználó is előfizetne, ugyanakkor egy negatív trend is kialakulhat ennek okán, ez pedig további előfizetők elvesztését is eredményezheti.

A cégen renoméját az is rombolta az utóbbi időben, hogy egyre-másra szüntette meg különböző sorozatait mindössze egy évad után, köztük olyanokat, amelyeket bár nem több tízmilliós közönség követett, de stabil rajongói hátterük volt. Szintén kérdéses, hogy azok a sorozatok, amelyek egyértelmű világsikernek számítanak (mint az Addams family spin-off, a Wednesday is), miért nem kapnak azonnal zöld lámpát a következő évadra.

Forrás: VG

További programok »

Infotech

NMHH: visszaélésektől és vírusoktól tartanak a leginkább a magyar internetezők

A legjobban a visszaélésektől, az adathalászattól és a vírusoktól tartanak a magyar internetezők, akiknek nagy része találkozott már káros tartalommal, de jellemzően nem jelentette azt - ismertette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az általa megrendelt felmérés eredményeit szerdán az MTI-vel.
2023. február 23. 08:35
FEL